Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

'Milanović i Leko odlučili su da branitelji s obiteljima Božić provedu u šatoru'

U šatoru hrvatskih branitelja u Savskoj u Zagrebu pred Ministarstvom branitelja božićnu misu služio je don Tihomir Šutalo. Na misi su se okupili brojni branitelji i vjernici, a došao ih je podržati i Dario Kordić
25. prosinca 2014. u 13:50 167 komentara 11309 prikaza
dario kordić, branitelji
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/16

U šatoru hrvatskih branitelja u Savskoj u Zagrebu pred Ministarstvom branitelja božićnu misu služio je don Tihomir Šutalo. Na misi su se okupili brojni branitelji i vjernici, a došao ih je podržati i Dario Kordić. Don Šutalo poručio je braniteljima da ne gube snagu i samopouzdanje, a njihove nakane i logiku usporedio sa Isusovom. - Nije vam bio problem spavati u podrumima, štalama ili na blatu, jer ste znali da želite spasiti vaš narod, obitelji, prijatelje. Ista takva je i Isusova logika, rekao je don Šutalo dodavši da branitelji imaju ulogu kakvu su imali i pastiri koji su objavili Isusovo rođenje. - Invalidska kolica brža su u nošenju istine od limuzina i blindiranih automobila, istaknuo je don Šutalo i pozvao na ljubav i jedinstvo. Kao zadatak sviju nas, svećenik je istaknuo potrebu da se širi ljubav i Božja riječ.

Đuro Glogoški zahvalio se svima koji su došli s braniteljima na misu. - Zahvaljujemo svima koji su bili s nama na polnoćki i danas na misi, a i svima onima koji su prepoznali zašto su hrvatski branitelji ovdje, koji su cijelu noć proveli s nama i koji su danas tu. Dalje čekamo, na institucijama ove države je da naprave taj prvi korak, da krenu ka rješavanju naših zahtjeva. Nažalost, svjedoci smo toga da su predsjednik vlade Milanović i predsjednik Sabora Leko odlučili da branitelji s obiteljima Božić provedu ovdje, u šatoru, rekao je Glogoški.

Želim svemogućem Bogu zahvaliti na radosti Božića kojeg sam evo, poslije 20 godina, mogao sa svojom obitelji, ali i velikom hrvatskom obitelji i hrvatskim braniteljima podijeliti na ovoj svetoj božićnoj misi, koja je bila posebna, za mene emotivna, puna radosti. Evo, čuli smo i od propovjednika da je ovo bilo najprikladnije i najčišće mjesto gdje se rađa naš Spasitelj, istaknuo je Kordić. - Ja bih im poručio ono što im Bog poručuje, da trebaju suosjećati s ovim ljudima ovdje i vidjeti što se događa ovdje. Mislim da će i u njima Bog probuditi milosti da budu razumni i donesu odluke koje branitelji očekuju, rekao je Kordić upitan što bi poručio Matiću i Milanoviću.

>>Don Stojić: Zovu liječnike iz susjedne države da pređu Dunav i ubijaju našu djecu

>>Bozanić posjetio branitelje i ponudio posredovanje. Glogoški: Hvala što ste uz nas!

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • stric5:

    ....sretan i blagoslovnjen Božić svim ljudima dobre volje

  • Mina Marina:

    Svaki dan sve veće grozote moramo čitati o tom šatoru. Sramota, koliko gladnih i smrznutih ljudi svuda oko nas, a samo o nazovi-braniteljima se piše, kako se časte i kako im se izolira šator. Još malo pa će i zidanica ... prikaži još! niknuti ispod šatora. Baš krasno da svećenici pričaju takve užase, i da se ljube sa ratnim zločincem - čisto sumnjam da bi to papa podržao. Nadam se da će te scene i tekstovi doći i do njega, nadam se da će reagirati kao pred biskupima u Vatikanu.

  • ahaskoro:

    Za tonsu krivi sami HDZ branitelji, a ovo glasilo HDZa nezna niš drugo napisat. Bez brige iako je ova vlast nesposobna, nitko nije zaboravio koja kriminalna organizacija je pokrala zemlju!!!