Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što mu se ne sviđa

Mate Janković žestoko kritizirao hrvatski turizam

Mate Janković
Marko Lukunić/ PIXSELL
09.08.2018.
u 13:02

Više od 1500 ljudi lajkalo je objavu, komentiralo oko 250, a sudeći po komentarima – slažu se s onim što je napisano

Jedan od najpoznatijih hrvatskih kuhara kojeg smo imali prilike gledati u raznim kulinarskim emisijama Mate Janković osvrnuo se na hrvatski turizam, za koji smatra da je vrlo loš.

Glasoviti kuhar poznat je po tome što nema dlake na jeziku i nikad se ne ustručava podijeliti svoje mišljenje o raznim temama na svojem Facebook profilu, ovaj put riječ je bila o našem turizmu, uslugama, osoblju...

"Hrvatski turizam" je j***** oksimoron i musaka u glavnini sastavljena od apartmana u ružnim kućama, koncesioniranim plažama s gusto nabijenim ležaljkama (da ne bi slučajno stavio ručnik negdje) te restorana i barova u kojima caruje loša hrana, loš servis i jelovnici koje je prevodio Google translate (škampi na način kuće - shrimps on the way home)" , napisao je između ostalog Janković.

Više od 1500 ljudi lajkalo je objavu, komentiralo oko 250, a sudeći po komentarima – slažu se s onim što je napisano

VIDEO Hrvatice vole prirodni look

 

Ključne riječi

Komentara 57

DI
dirižabl
13:32 09.08.2018.

Generaliziranje je majka gluposti na koju ni Janković nije imun. Kod nas postoki i friteza turizam ali postoji i vrhunska gastronomija o čemu ovaj nije meritoran suditi obzirom da je pola restorana u kojima ne radio propalo dijelom i njegovom zaslugom

DU
Deleted user
15:12 09.08.2018.

Da Mate, šteta što nemamo više takvih ušmrkanih stručnjaka koji nam prodaju maglu i sve skupa naplaćuju u nebesa. Šteta što nemamo više restorana gdje se poslužuje "tko zna što" a prodaje po zlato, šteta što nemamo i više takvih gostiju koji su spremni "zrak u pjenici od magle" platiti basnoslovno i popiti čašu šampanjaca sa bisernim listićima i zlatnim mjehurićima koja košta kao godišnja plaća konobara, šteta što nemamo više gostiju koji znaju što znači "sljubiti sastojke iz zelene i modre brazde s istančanim notama, opsežnog tijela, šarma i svježine" nečega, šteta što nemamo dovoljno takvih majstora koji će našim gostima objasniti kako to "poširano jaje ima snagu i tijelo da pokrije svježinu pjenušca koji percipira na chardonnay iako malo i koketira sa sauvignonom"... Na vašu žalost imamo goste kakve imamo, a ljudi se snalaze i nude im ono što se najviše traži. Moj je dojam da ima za svakog ponešto. I za ove iz vaše priče, ali i za ove puno brojnije druge od kojih živi puno širi krug ljudi nego što ste to vi "elitni stručnjaci" za turizam i ugostiteljstvo.

DU
Deleted user
13:43 09.08.2018.

Mate je u pravu. Hrvatski turizam moze i mora puno bolje. Najruznije mi je to, da ne mozes slobodno proci pored nekog restoran. Budes doslovice silovan od strane konobara. Vuku vas za ruku, navlace, obecavajuci izvanrednu hranu, a ako popustite , udjete u restoran, pogledate kartu jela, smrkne vam se pred ocima, a zeludac pocima odmah da rebelira. Nije niti cudo kada vidite da se ta "izvrsna" ponuda zasniva iskljucivo na cevapima, pljeskavica,raznjici. Za salatu dobijete najcesce kupus uz kiseli krastavac, a za prilog mozete birati Pommes ili nista.Jednostavno za rigati. Dobar tek svima koji vole ovu komsinsku nazovimo hranu. Ne bi me iznenadilo da "oplemene" ponudu jos sa karadjordjevom sniclom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije