Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izazvala 'more' reakcija

Mama o odgoju blizanaca (2): 'Ne učim ih plivati, ne obuvam im cipele, a umjesto u vrtić idu s nama na posao'

@captain_tuk
14.09.2022.
u 10:30

Ne koristimo dječja kolica, ne nosimo cipele i ne idemo u igraonice, na sport, ples, crtanje ili bilo kakve izvanškolske aktivnosti, ispričala je

Većina se roditelja slaže da je odgoj izazovan posao u kojem su nedoumice i strahovi svakodnevni i za koji ne postoji jedinstvena formula koja bi garantirala uspjeh. Većina zato neka svoja odgojna pravila uspostavlja usput, nadajući se pritom najboljem; a povremeno se pojavi i poneki roditelj čije su metode odgoja drukčije od metoda većine i mnogi će ih smatrati kontroverznima. 

Što majke najviše žele dobiti na dar? Možda ćete se iznenaditi!

1/6

Nedavno je jedna takva mama pod korisničkim imenom @captain_tuk na TikToku podijelila svoja neobična pravila kojih se drži u odgoju svojih dvogodišnjih blizanaca, a u videu i sama kaže da zna da su neka od njih kontroverzna.

Ipak, odmah u naslovu žena piše i kako "nijedno od tih pravila nije donijela bez razloga i olako, već su sva itekako promišljena".

Prvo je, kaže, da svoju djecu, iako žive na obali, ne uči plivati.

@captain_tuk None of these decisions have been taken lightly 🤷🏼 #momsoftiktok #sahm #ruralmom #riskyplay #2under2 #controversial #captain_tucker ♬ ocean eyes - Billie Eilish

"Struje su ovdje tako jake da, sada dok su još mali, ne bi trebali ni poželjeti ići u vodu jer je jako opasno", rekla je, no nije otkrila gdje živi.

 Dalje kaže da za svoje blizance ni dok su bili bebe nije kupovala visoke stolce, već ih je navikavala da sjede "kao i svi ostali".

Treće, kaže ova mama, nema planirane, strukturirane igre: "Nikad ih ni ne pokušavam zabaviti", rekla je.

Dalje, otkriva da svoju djecu nikad ne stavlja u dječja kolica kojima se koristi samo za prenošenje igračaka i stvari iz trgovine.

"Nema ni vrtića; djeca idu s nama na posao ili mi ne idemo", rekla je.

Njena djeca, dodaje, ne nose cipele; osim ako ih sami zatraže ili ako je prehladno.

"Nema ni igraonica, sporta, plesa, crtanja ili bilo kojih drugih izvanškolskih aktivnosti i obaveza", dodala je.

I za kraj, kaže, nema podjele na plavo i ružičasto, samo zato što su dječak i djevojčica.

"Moja će kći imati nešto ružičasto samo ako i sin to ima u ružičastoj boji", kaže, a njene su objave brzo preplavljena komentarima.

@captain_tuk #momsoftiktok #momlife #youngmom #ruralmom #contraversialparenting #sahm #daycare #barefoot #workingmom ♬ Home - Edith Whiskers

"Moja djeca obožavaju ići u igraonicu, to nije obveza, odeš kad imaš vremena...",poručio joj je jedan pratitelj, a autorica videa mu je odgovorila: "Razmišljala sam o tome, ali igraonice su preskupe da bi se mogla opravdati zabava koju će tamo doživjeti."

"Zašto ne nose cipele?" pitao je netko.

"Cipele nisu dobre za nas, baš kao ni hodanje po ravnim površinama i neće pomoći u izgradnji jakih mišića i zglobova", kaže 'kontroverzna' mama.

"Sa svim bih se mogla složiti osim s tim da ih ne učite plivati jer im to nekad može spasiti život", komentirao je netko.

"Kako to misliš 'nikad ih ne zabavljaš'; nije li to samo drugi izraz za ignoriranje?" komentirao je pratitelj, prenosi The Sun.

Majka (32) ima 12-ero djece: 'Bila sam trudna četiri godine zaredom'

Ključne riječi

Komentara 3

AN
Anezka
18:50 15.09.2022.

Postalo je moderno pametovati i sve što je do sada bilo normalno smatraju nenormalnim i naravno obratno. Ova žena se ne može nazvati majkom.

Avatar crazy_bat
crazy_bat
16:07 14.09.2022.

Dakle, ne bavi9 se djecom, čak onemogućava da se netko drugi bavi njima, npr. u vrtiću. Ona djecu održava na životu, ali ih ne odgaja, ne poučava, na kraju će nit krivia ni dužna djeca postati neobrazovani divljaci.

RO
romobil
15:04 14.09.2022.

Pametnih je uvijek bilo u većini ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije