Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Malvazija Brune Trapana najbolja je na svijetu!

Osim među malvazijama šampioni su se birali i među teranima. Od odležalih najbolji je onaj Franca Armana iz Vižinade
23. travnja 2010. u 16:00 1 komentara 233 prikaza
trapan
Foto: Boris Ščitar/Pixsell

Mladi vinar iz Pule Bruno Trapan šampion je (ujedno i svjetski prvak!) u kategoriji odležanih malvazija na ovogodišnjoj Vinistri s malvazijom oroboros iz 2008. godine. Kod mladih malvazija pobijedio je slavni trojac Matošević, Degrassi i Kozlović uz asistenciju uvoznika im Bastianicha. Oni su, naime, spojili dio svojih malvazija i pod tvrtkom MaDeBaKo u SAD izvoze 15.000 butelja! Najvažniji je to rezultat trodnevnog rada međunarodnog žirija, koji je ocijenio rekordnih 535 uzoraka vina za ovogodišnju 17. Vinistru koja počinje 29. travnja u Poreču.

Malvazija je bilo čak 215 iz šest zemalja i natjecanje je održano pod nazivom "Svijet malvazija". Kruna je to dugogodišnjega stvaranja brenda istarske malvazije. Trapan je u “doigravanju” pobijedio samog šefa Vinistre Ivicu Matoševića. Među mladim malvazijama pobjednicima su za petama bili Benvenuti, Kozlović i Pilato. Za ovu najveću vinsku smotru u nas posebno se birao i najbolji teran. U doigravanju među dozrelima za šampiona je izabran teran Franca Armana iz Vižinade, a među mladima Silvana Legovića iz Kaštelira.

Samobor: Predsjednik HGK Luka Burilović posjetio tvrtku Nord Product
SVE POZNATIJI HRVATSKI PROIZVOĐAČ
Hrvatske mobilne kuće izdrže na -25°C, a izvoze ih i u Skandinaviju: 'Sve je domaći proizvod'
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
  • SREBOTNIK:

    Ma ća delate? Najbolji na svijetu? Kao i primoštenski Babić, najbolji na svijetu? MRZIM PRETJERIVANJA. Zato i vodim neprofitni blog ZVJEZDANI RESTORANI. Gdje završavam tekst o najboljim CRO kuharima, a baš navodim tega vinara trapana s izjavom \'\' Zembo je ... prikaži još! najbolji kuhar!\'\' Da za tebe! Pravi stručnjak to ne more reći. Ja imam 3-4 najbolja kalsičnim stilom, i 3-4 najbolja, slobdonim stilom, tu i Zembo! Kina naručila 7 vagona Trapanove malvazije, a Japan samo 4. Joće li Trapan imati 11 vagona?????