Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ DANSKE DO TERMI JEZERČICA

Ljekovitom vodom protiv artritisa

Terme Jezerčica
20.05.2019.
u 16:00

– Osim gostiju iz Zagreba, Istre, Kvarnera i Slovenije koji su u većini, sve je više gostiju iz Njemačke, Austrije, Danske te zemalja Beneluxa.

Jedan od malih bisera termalne zagorske rivijere su i Terme Jezerčica, udaljene samo 40 kilometara od Zagreba, u Donjoj Stubici. Temperatura vode tijekom cijele godine je 38 stupnjeva i, kaže direktor Elvis Pavleković, vrlo je ljekovita.

– Izvrsno pomaže liječenju bolesti lokomotornog sustava poput artritisa, učinkovita je i protiv psorijaze i drugih kožnih bolesti, a blagotvorno djeluje i za one s plućnim oboljenjima – kaže direktor. A voda odlično služi i za rekreaciju i fizikalnu terapiju, zbog čega fizioterapeuti dva puta dnevno za sve posjetitelje obavljaju vježbe u bazenima. No, većina posjetitelja u Terme Jezerčica dolazi ipak zbog velikog vodenog parka koji se sastoji od pet unutarnjih i tri vanjska bazena s toboganima, vodenom kornjačom, toplim gejzirima i masažnim topovima. Uključuje bazen za bebe i za neplivače, dječje igralište i teren za odbojku na pijesku. Park je otvoren cijelu godinu, a godišnje ga posjeti više od 300.000 kupača iz cijele Hrvatske, ali i Europe.

– Osim gostiju iz Zagreba, Istre, Kvarnera i Slovenije koji su u većini, sve je više gostiju iz Njemačke, Austrije, Danske te zemalja Beneluxa – objašnjava Pavleković.

U terme se može doći na jedan dan, ali i uživati u višednevnom odmoru u hotelu koji ima spa i wellness centar. Od ove godine u termama se može i kampirati. Riječ je o luksuznom, cjelogodišnjem kampu kategoriziranom s četiri zvjezdice, koji ima 15 moderno uređenih mobilnih kućica i 38 kamping parcela sa svom potrebnom infrastrukturom.

Sadržaj je nastao u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije