Večernji list
  • Podijeliti
    Podijeli
    Facebook Twitter
  • Natrag na članak

Kuhate čaj s proključalom vodom? Zaboravite na to, ovo je ispravan način pripreme omiljenog napitka

Iako to mnogi ne znaju, postoji ispravan i točan način pripreme čaja. Što god voljeli dodajte u njega – mlijeko, med i limun, cimet... Morate znati kako ga pripremiti. Profesionalni kušač hrane i pića Martin Isark rekao je da se nikada ne biste trebali koristiti proključalom vodom kada pripremate čaj, piše The Sun.
Iako to mnogi ne znaju, postoji ispravan i točan način pripreme čaja. Što god voljeli dodajte u njega – mlijeko, med i limun, cimet... Morate znati kako ga pripremiti. Profesionalni kušač hrane i pića Martin Isark rekao je da se nikada ne biste trebali koristiti proključalom vodom kada pripremate čaj, piše The Sun.
Foto: Pexels
Share
Podijeli
Facebook Twitter
'Vrijeme je da taj mit zaboravimo. Jako vruća voda ubija okuse čaja i zapravo vam ostaje neki suhi okus, uglavnom je to tanin', dodaje.  Objasnio je kako bi voda trebala biti maksimalno na 80°C kako bi se svi okusi čaja fino osjetili. 
'Vrijeme je da taj mit zaboravimo. Jako vruća voda ubija okuse čaja i zapravo vam ostaje neki suhi okus, uglavnom je to tanin', dodaje.  Objasnio je kako bi voda trebala biti maksimalno na 80°C kako bi se svi okusi čaja fino osjetili. 
Foto: Pexels
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Mark objašnjava da tradicija korištenja kipuće vode potječe iz vremena kada voda nije bila sigurna za piće te se morala prokuhavati kako bi se eliminirale bakterije. Uz to, dodaje da bi mlijeko i šećer trebali biti posljednji sastojci u pripremi čaja. 
Mark objašnjava da tradicija korištenja kipuće vode potječe iz vremena kada voda nije bila sigurna za piće te se morala prokuhavati kako bi se eliminirale bakterije. Uz to, dodaje da bi mlijeko i šećer trebali biti posljednji sastojci u pripremi čaja. 
Foto: Pexels
Share
Podijeli
Facebook Twitter
S druge strane, bivši kraljevski batler Grant Harrold ističe da je običaj dodavanja mlijeka nakon vode nastao u 18. stoljeću. Tada je lončar Josiah Spode predstavio visokokvalitetni porculan koji je bio otporan na toplinske pukotine, što je omogućilo pripremu čaja na ovaj način, posebno među višim društvenim slojevima.
S druge strane, bivši kraljevski batler Grant Harrold ističe da je običaj dodavanja mlijeka nakon vode nastao u 18. stoljeću. Tada je lončar Josiah Spode predstavio visokokvalitetni porculan koji je bio otporan na toplinske pukotine, što je omogućilo pripremu čaja na ovaj način, posebno među višim društvenim slojevima.
Foto: Pexels
Share
Podijeli
Facebook Twitter
OGLAS

Ne propustite

lakše je nego što mislite

RECEPT DANA Ovaj Badnjak isprobajte nešto novo: Napravite paštetu od bakalara i brze domaće pogačice

Video sadržaj
POČIVAO U MIRU

Tragične vijesti: Poznati sportaš pronađen je mrtav u hotelskoj sobi, imao je samo 27 godina

Zagreb: Detonacije u Ulici Zinke Kunc na Savici, policijski očevid je u tijeku
Video sadržaj
ISTRAGA JE U TIJEKU

Horor u Sesvetama: Na kuću u kojoj se nalazila obitelj bacio eksplozivnu napravu

trgovina
Video sadržaj
Blagdanska košarica skuplja 16 posto

Trošimo više nego ikad, a vrećice sve praznije: 'Možda nas čeka i masovniji bojkot'

1/