Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Kuhari otkrivaju: Većina ljudi pri kuhanju jaja radi ovu pogrešku, a evo kako je ispraviti

Omlet, kajgana, jaja na oko, kuhana jaja... Jaja su vrlo svestrana namirnica, ali kod kuhanih jaja većina ljudi radi jednu pogrešku.
02. lipnja 2020. u 07:00 2 komentara 15551 prikaza
Foto: shutterstock

Jaja su vrlo svestrana namirnica, mogu biti brz i ukusan doručak ili se koristiti u kompliciranijim jelima. Od tvrdo kuhanih jaja pa sve do omleta postoje razna jela od jaja odlična za svaku priliku, prenosi mirror.co.uk. Jedna od najlakših metoda njihove pripreme jest kuhanje jaja jer zahtijeva samo vruću vodu, ali većina ljudi radi jednu pogrešku kod njihove pripreme.

Pogledajte kako jednostavno složiti plahtu s gumicom:

Stručnjaci otkrivaju da pri kuhanju jaja većina ljudi radi istu pogrešku, a to je temperatura vode. Naime, jaje se ne treba previše zagrijati. Stavljanjem jaja u vruću vodu, odmah se skuha bjelanjak blizu ljuske, ali za kuhanje žumanjaka treba više vremena. Treba ciljati na to da se svaki dio jaja ravnomjerno kuha pa profesionalci predlažu dvije metode.

Prva je da prije kuhanja stavite jaja u hladnu vodu kako biste spriječili pucanje ljuske te zatim lagano stavite u toplu vodu, a onda ostavite jaja u umjereno zagrijanoj vodi. Jaja će se skuhati jednako brzo kao i u kipućoj vodi, a bit će boljeg okusa.

Druga metoda jest da jaja stavite u hladnu vodu u jednu posudu te je krenete zagrijavati. Čim voda zakipi, izvadite ih i jaja su gotova!

Pogledajte kako održavati težinu nakon 50. godine:

Vrlo jednostavno Slabo, srednje ili tvrdo kuhana jaja: Evo kako ih skuhati do savršenstva Savjeti chefova Kuhari otkrili svoje tajne: Evo kako sve možete iskoristiti jaja na zanimljiv način SPAR Piletina, svinjetina ili mljeveno? Saznaj jesi li pravi grill majstor ili imaš još puno ćevapa za ispeći?
Strani džavljani ulaze u RH na graničnom prijelazu Kaštel
PROMJENE
Slovenija je skinula Hrvatsku s liste zelenih zemalja, odluka vrijedi od subote
Pratimo li ishode?
Građani žele znati koje bolnice imaju najbolje ishode liječenja
  • tico123:

    koliko ja znam kada voda zakuha jaje je kuhano ali na mekano a da bi bilo na tvrdo treba mu još 5 min u kipučoj vodi i to je provjereno 100 posto mada je ova tema totalno bezveze