Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasno dobro

Krumpir s jajetom pečen u soli jedno je od onih jednostavnih jela koja obožavate na prvu

21.01.2022.
u 07:05

Ovaj signature dish istarskog hotela San Rocco na njihovom je meniju otkad hotel i restoran postoje, a razlog je vrlo jednostavan - gosti ga uporno traže! U originalnom izdanju jelo se poslužuje s bijelim istarskim tartufom. Naravno, možete ga zamijeniti i crnim, a mi ćemo vam došapnuti da smo u svoja četiri zida nekoliko puta uživali u "kućnoj verziji" bez tartufa.

Za ovo jelo najvažnije je da krumpir ostane u kori i bude pečen u krupnoj soli koju nemojte odmah baciti kad budete gotovi s pripremom jer je možete više puta upotrijebiti za pripremu istog jela.

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Krumpir s jajetom pečen u soli s tartufom

Sastojci:

krupna morska sol, količina dovoljna da prekrije krumpire

krumpir za pečenje (crveni) podjednake veličine

žumanjci, po jedan za svaki krumpir

bijeli tartuf, 5 grama po osobi

umak demi-glace

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Krumpire dobro operite, osušite i poslažite u posudu za pečenje u koju ste stavili krupnu morsku sol - neka sol potpuno prekrije krumpire. Pecite u pećnici na 170 stupnjeva 45 minuta. Izvadite krumpire, malo ih ohladite i zatim izrežite gornji dio kako biste dobili malu kapicu. Izdubite krumpire i u svaki ubacite jedan žumanjak. Pecite u pećnici još 7-8 minuta, izvadite iz pećnice i položite po jedan krumpir na tanjur, na gnijezdo od pire-krumpira koji ste napravili od ostataka dobivenih dubljenjem. Poklopite vrhom koji ste skinuli i prelijte krumpire umakom demi-glace. Na kraju naribajte bijeli tartuf po svakom krumpiru i poslužite dok je još toplo.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

 

Komentara 1

KO
kopp29
09:59 21.01.2022.

Super i neodoljivo ukusno jelo,nas specialitet. Svaki put kada ga narucim pomislim kako je ukusniji od prethodnog Svaki cast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije