Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svijet slastica

Kremastiji, sočniji i ukusniji kolač od jabuka sigurno niste probali, a usto izgleda senzacionalno!

Tatjana Miletić/MyTastyPot
02.10.2022.
u 07:20

Ovaj genijalan kolač sastoji se od tri dijela, ali priprema je brza i jednostavna. Ako volite jabuke uživat ćete u svakom zalogaju, a imate li u obitelji one koji izbjegavaju ovo zdravo voće napokon ste riješili i taj problem!

Recept smo posudili od gastroblogerice Tatjane Miletić koja nas već godinama oduševljava zanimljivim jelima i receptima koji jednostavno mame da ih sprobate. 

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Torta s jabukama, keksom i kokosom

Kora:

350 g plazme ili nekog drugog mljevenog keksa

3 žlice kokosova brašna

250 ml slatkog vrhnja

Nadjev:

600 ml mlijeka

puding od vanilije

1 žumanjak

5-6 žlica šećera

prstohvat praha vanilije

20 g maslaca

Nadjev od jabuka:

maslinovo ulje

2 veće jabuke

šaka suhih bijelih grožđica (30 g)

1 žličica cimeta

3 žlice smeđeg šećera

malo listića kokosa za dekoraciju

Priprema:

Za ovaj kolač bilo bi dobro da imate kalup za torte. Za koru pomiješajte plazmu sa slatkim vrhnjem i ubacite kokosovo brašno. Sve dobro sjedinite i ubacite u kalup, tako da ga prstima utisnete u njega. Tijesto stavite u hladnjak dok pripremate nadjeve. 500 ml mlijeka stavite da zakipi, a za to vrijeme dobro promiješajte u posebnoj posudi puding sa 100 ml mlijeka, šećerom, prahom vanilije i žumanjkom. Maknite mlijeko s vatre kada proključa i lagano ulijevajte pripremljeni puding uz stalno miješanje. Vratite na laganu vatru i nastavite s neprestanim miješanjem još nekoliko minuta. Ostavite nadjev da se malo prohladi pa prelijte preko kore. Sve zajedno vratite na 15 minuta u hladnjak da se stegne, taman koliko vam treba da pripremite nadjev od jabuka. Jabuke narežite na kockice pa ih u tavici na malo maslinova ulja pirjajte, a potom dodajte šećer da ih malo karamelizirate. Zatim dodajte suhe grožđice i žličicu cimeta i dinstajte još desetak minuta. Prelijte preko nadjeva i ostavite u hladnjaku da se malo stisne (nekih 30 minuta). Prije služenja kao dekoraciju preko jabuka možete posipati listiće kokosa.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot



 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije