Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad prodaje 20 posto

Kataloška prodaja pred propasti zbog slabe kupovne moći Hrvata

ottokatalog
Arhiva
19.10.2009.
u 18:44

Dakako, da bi ostali u igri, katalozi svoje kupce mame mnogobrojnim sniženjima i popustima, baš kao i trgovački lanci. Ipak se dobro zna da svi mi “padamo” na žarke boje s kojih vrišti riječ - akcija!

Trgovački centri u Hrvatskoj niču kao gljive poslije kiše, a Hrvati, krizi unatoč, u njih hrle. U cijeloj toj "šopingholičarskoj" priči u drugi plan pala je kataloška prodaja, koja je donedavno bila hit i u svijetu i u nas.

No, čini se da “kupnja iz naslonjača” polako tone u zaborav. Kataloška prodaja suočava se s teškom situacijom u doba krize, a to potvrđuje i činjenica da je u Njemačkoj propao poznati katalog Otto.

Pad prodaje 20 posto

Proizvod treba prodati, na ovaj ili onaj način, a recesiju si nitko ne može priuštiti. Neckermann, vodeća kataloška kuća u Hrvatskoj, suočava se ove godine s padom prodaje, baš kada slave desetu godišnjicu poslovanja.

- S obzirom na postojeću gospodarsku situaciju, bilježimo pad prodaje do 20 posto - objašnjava Erna Žganjar iz Neckermanna.

No, postoje i segmenti koji iz neobjašnjivih razloga bilježe rast prodaje u ovoj kriznoj godini.

Dakako, da bi ostali u igri, katalozi svoje kupce mame mnogobrojnim sniženjima i popustima, baš kao i trgovački lanci. Ipak se dobro zna da svi mi “padamo” na žarke boje s kojih vrišti riječ - akcija!

- Svojim smo kupcima uvijek nastojali ponuditi dodatnu vrijednost, a u ovoj godini još više pazimo na pristupačnost cijena koje reguliramo prigodnim popustima - dodaje E. Žganjar.

Kozmetika nije u krizi

Poznati katalog Avon koji nudi obilje kozmetike i raznih kozmetičkih preparata pohvalio nam se dobrim poslovanjem, a krize kod njih nema.

- Iako je ova godina puna izazova za sve, direktna prodaja ima svojevrsnu prednost. Avon je globalno zabilježio jednoznamenkast porast u lokalnoj valuti, a Avon Hrvatska u skladu je s trendovima lokalnog tržišta - objašnjavaju.

Naravno, i oni su posegnuli za najtraženijom metodom prodaje u vrijeme recesije - dobre ponude i pokloni. Povijest je pokazala da direktna prodaja u kriznim vremenima doživljava porast, no čini se da je nekima ovoga puta uistinu odzvonilo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije