Kako razlikovati pravi med od onog koji sadrži dodani šećerni sirup?
Pravi med se nakon nekog vremena kristalizira.
Komentari 14
Hm, rok trajanja meda ne postoji, te svako označavanje roka trajanja dovodi sumnju u čistoću meda. Istina da je birokracija tu odradila svoje, pa sad sve mora imati neki datum na sebi... A kristalizacija meda ovisi o tipu količini i tipu šećera u medu. Ako je med npr bagremov, onda mu treba 2-3 godine da krene kristalizacija, dok cvjetni med kristalizira odmah. Tako da je po kristalizaciji nemoguće odrediti da li je med kvalitetan ili nije... Okus i iskustvo vjerojatno najviše pomažu, a sviđa mi se i ideja s mravima...
pa osjeti se po okusu
Država bi trebala nadzirati kakvoću meda te time štititi hrvatske proizvođače meda i konzumente istoga.
Znači da u dućane pođemo oboružani prstima, vodom i mravima? A onda počnemo otvarat teglice...?!
Meda sve više a pčela sve manje ili ih i nema! Čudno !
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Ako na medu pise Made in China i stoji rok trajanja dvije godine, to nije pravi med.