Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za svaku ženu

Jednostavni trikovi koji će produljiti život stvarima i ostali savjeti koje želite znati

čišćenje
Foto: Thinkstock
15.05.2014.
u 09:49

Žene mogu potrošiti pravo malo bogatstvo na make up. Prema posljednjim istraživanjima žena će kupiti make up proizvoda za oko 88.000 kuna tijekom svog života.

Svatko od nas se nađe u situaciji kada pomislimo: Eh, da mi je sada znati kako se skida ona mrlja s kože?

Umjesto da kupujete nove proizvode, doznajte kako možete produljiti vijek proizvodima koje već imate s jednostavnim trikovima, a novac štedite za neke druge sitnice.

Ovo su neki od zanimljivih savjeta koje je obajvio Daily Mail, a koje je dobro znati jer mogu znatno olakšati svakodnevnicu.

Tinta za pisače

Ako želite da vam tinta u printeru dulje traje, birajte font s tanjim slovima poput Garamond ili Courier. S interneta možete skinuti Ecofont software pomoću kojeg ćete potrošiti još manje tinte jer svaki znak ima sićušne rupe, nevidljive golim okom.

Britvice

Foto: pixabay

Foto: Thinstock

Iako zvuči nevjerojatno, ali uz dobre trikove britvice mogu ostati u uporabi i do godinu dana. To je značajna ušteda za vaš kućni proračun ako primjerice, kupujete britivice svaki mjesec. Nakon uporabe britvicu ostavite na suhom mjestu da se posuši i da ne korozira. Ako primjetite tragove korozije, britvice povucite desetak puta po traperu i tragovi će nestati.

Make up

Žene mogu potrošiti pravo malo bogatstvo na make up. Prema posljednjim istraživanjima žena će kupiti make up proizvoda za oko 88 000 kuna tijekom svog života. No, ako promijenite način na koji koristite šminku možete je koristiti dulje. Umjesto spužvica koristite četkice za nanošenje make upa. Tako će se manje količine apsorbirati na aplikatore i manje ćete "baciti".

Za nanošenje ruža, također koristite četkicu. Ako želite sačuvati svoju maskaru što dulje, nemojte više puta gurati četkicu i umakati u maskaru, a zatim višak "cijediti" o rub tube. Na taj će se način maskara brže osušiti i brže potrošiti. Umjesto toga, četkicu zavrtite u tubi. Kada je vaša maskara ipak pri kraju, stavite je jednu minutu pod vruću vodu da omekša sadržaj u tubi ili unutra ukapajte nekoliko kapi fiziološke otopine.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Manikura

Potrudite se da vaše ruke nakon manikure što dulje ostanu lijepe. Pazite da na vašim noktima nema ostataka kreme ili vode jer će u suprotnom lak na noktima trajati kraće. Prije lakiranja nokte prebrišite acetonom i pustite da se osuši. Iako imamo dojam da se lak na noktima osuši za desetak minuta, ipak mu treba nevjerojatnih 12 sati da se potpuno osuši. Ako možete, nakon lakiranja to vrijeme nemojte nokte držati u toploj vodi ( tuširanje, pranje posuđa i sl)

Voće i povrće

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Ako se voće ili povrće počinje "kvariti",odnosno vidite na dijelovima da počinje truliti, nemojte bacati plodove. Vitamini u njima su i dalje prisutni, čak su i koncentriraniji. Omekšane mrkve stavite u hladnu vodu na sat vremena, povrće i voće u hladnjaku stavljajte na papirnati ručnik da upije vodu.

Bobičasto voće brzo se kvari, zato odmah izbacite iz posudice onu bobicu koju vidite da se počela kvariti. Ostatak uronite u vruću vodu na 30 sekundi da uklonite sve pore plijesni koje su nastale. Banane držite odvojeno od drugog voća jer će zbog njih drugo voće brže truliti, a same banane dulje će trajati ako ih držite odvojeno, a ne u buntu.

Kišobrani

Kišobrani će dulje trajati ako ih ne tresete nakon uporabe dok su mokri. Umjesto toga ostavite ih otvorene da se osuše. Svako nekoliko mjeseci na krpu nanesite nekoliko kapi benzina i prebrišite kišobran da se uklone mrlje od vode.

Perilice rublja

Od svih uređaja u kućanstvu perilice rublja najbrže se kvare. Jedna od tri perilice "zatraži" popravak unutar prvih šest godina. Nemojte prenatrpavati bubanj odjećom i ako je potrebno, koristite proizvode za omekšavanje vode ako ste u području gdje je voda tvrđa.

Ušteda goriva

Na našim je prostorima gorivo jako skupo, pa je svaki kilometar više koji napravite jako dobrodošao. Auto vozite sa što manje tereta kada god ste u mogućnosti jer to utječe na potrošnju. Najviše goriva motor troši pri kretanju i početnom ubrzavanjui pa tada pokuašajte voziti optimalno kako biste maksimalno uštedjeli na gorivu.

Grudnjaci

Grudnjaci su komadi koje žene najviše nose i koji se, uz gaćice, najviše pere. Ako perete grudnjake u perilicima rublja oni će se brže uništiti. Zato grudnjake perite ručno u mlakoj vodi i nemojte ih sušiti na radijatorima.

Hrana u hladnjaku

Ako malo snizite temperaturu u hladnjaku, namirnice poput, sira, mlijeka, vrhnja i jogurta trajat će duže jer će se usporiti razvoj bakterija.

Paramenovi

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Kao radite pramenove idite na samo nekoliko nijasni svjetlije boje od vaše prirodne pa tako izrast neće biti jako upečatljiv. Pažljivo birajte i šampone za kosu jer neki od njih mogu pogodavati da se boja prije ispere s vlasi.

Cvijeće

Cvijeće će dulje trajati ako u vodu umiješate malo vodice za usta ili izbjeljivača. Antibakterijsko djelovanje tih tekućina usporit će razvoj bakterija i na korjenu biljke pa će ona dulje živjeti. Isto će djelovati i malo vodke.

Automobilske gume

Uvijek pazite da su gume dobro napumpane. Ako ne pazite na to, kraće će trajati. I pazite kako se parkirate, da ne idete gumama ravno preko ruba, već se spuštajte sastrane.

Baterije mobitela, laptopa...

S vremenom će baterije sve kraće držati vaše omiljene gadgete "živima". Izbjegavajte ostavljati da se uređaji pune više nego je potrebno, ako vam je laptop uljučen na punjač, izvadite bateriju.

>>6 pomalo uvrnutih savjeta uz koje ćete se osjećati bolje za samo 5 minuta!

>>Ako putujete ovo će vam dobro doći. Evo kako ćete iz zrakoplova izaći - svježi!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije