Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno

Kako biste izbjegli mamurluk, važno je pripremiti organizam na alkohol - evo što sve treba učiniti

Shutterstock
15.10.2020.
u 15:30

Postoji niz koraka koje možete napraviti kako se sljedeći dan ne biste probudili s glavoboljom i mučninom.

Navečer vam se čini kao odlična ideja ispijati s prijateljima alkohol, ali već sljedećeg jutra požalite. Glavobolja, mučnina, vrtoglavica... Ovi simptomi mogu vam potpuno upropastiti ostatak vikenda. 

Prvo što stručnjaci preporučuju je dobra priprema tijela za izlazak. Pojedite konkretan obrok pun proteina i masti koji će zaštititi želudac od štetnih nuspojava alkohola. Odlična opcija su losos, avokado i orašasti plodovi. Također, pijte puno vode - i prije i za vrijeme izlaska. Nakon što se burna noć završila, bilo bi dobro pojesti porciju voća umjesto bureka, pizze i slične hrane.

Zahvaljujući Facebook grupi ovaj fotograf uspio je pronaći bakicu koja prosi u centru Zagreba i vratio joj je osmijeh na lice 😍❤️

Kada se drugi dan probudite i osjećate simptome, posegnite za čašom hladne kokosove vode koja će nadoknaditi kalij. Nakon toga odite pod tuš - tako ćete ubrzati cirkulaciju i alkohol će se brže preraditi. Pijte puno vode kroz cijeli dan

Iako vam možda nije do hrane, trebali biste nešto pojesti. Chia sjemenke pomoći će da izbacite toksine iz tijela, pa je odlična opcija puding od istih s dodatkom voća, prenosi The Sun.

Ovi trikovi, naravno, ne znače da možete pretjerivati u alkoholu i dovesti se do stanja opasnog po život.

Teško podnosite alkohol? Pomoću ovih trikova lakše ćete preživjeti svaki mamurluk!

1/3
Ključne riječi

Komentara 2

MO
montello
18:16 15.10.2020.

za mamurluk ne pomaze nista.nek piju normalno alkohol ito je to.

BO
bogila
17:07 15.10.2020.

Ja samo popravim i to je to!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije