Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Kada ste mamurni osjećate anksioznost? ‘Hangxiety’ zaista postoji, evo zašto se događa

Shutterstock
10.04.2021.
u 07:00

Sjetite se ove informacije idući put kada ćete se osjećati loše nakon koje čašice alkohol

Sophie Ward, Tiktokerica, objasnila je u jednom od videa kako je potpuno normalno da ljudi, kada su mamurni, osjećaju veliku anksioznost i tjeskobu, ali i zašto se to događa.

'Hangxiety' zaista postoji, kaže Sophie i otkriva kako do toga dolazi jer se događaju kemijske promjene u mozgu. "Ako ste se ikada osjećali tjeskobno kada ste mamurni, ne brinite, puno ljudi doživjelo je to. Kada pijete alkohol, kemikalije u mozgu su pogođene, najviše glutamat i gama-aminomaslačna kiselina."

Glutamat inače pokreće aktivnost mozga, a GAMA usporava - dok pijete alkohol stvara se, istovremeno, velika količina GAMA-e, a mala količina glutamata. To znači da mozak radi u slow motionu.

Pogledajte video:

@sophs.notes

Hangxiety is a real thing. ##hangxiety ##learnontiktok ##sciencefacts ##learnwithme

♬ original sound - Soph’s Notes

Sophie je objasnila i da taj osjećaj ne znači da ste učinili nešto loše večer prije već su se samo kemijski spojevi pomiješali i poremetili i zato idućeg dana dolazi do tjeskobe i anksioznosti.

"Ne, niste najgora osoba na svijetu, niste napravili gluposti večer prije i nitko vas ne mrzi. Malo ste u disbalansu i nadam se da će vam ova informacija pomoći u budućnosti."

Njezin video pogledao je velik broj ljudi, a mnogi su oduševljeni teorijom koju je objasnila, prenosi LADbible.

Ovo je šest najboljih lijekova za mamurluk:

1/1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije