Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve o ulju

Judy Ridgway, prva dama maslinarske scene, stiže u Zagreb

Lunske masline
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
06.03.2014.
u 13:26

O zelenom zlatu doznajte iz prve ruke sutra u Mimari

Sve što je ikad istraženo i ispričano o maslinovom ulju zna jedna žena – Judy Ridgway.

Iako ne potječe s Mediterana, već stiže iz Velike Britanije, ova dama neosporni je autoritet u svijetu maslinarstva. Festival maslinovih uljaZeleno, što volim zeleno” dio je 2. međunarodnog festivala ružičastih vina koji će se u Muzeju Mimara održati 8. ožujka na Dan žena.

Slavna gošća Judy Ridgway održati će predavanje (u 17.30 sati) o stanju na svjetskoj sceni maslinovih ulja. Čuti će se ondje tako i njezina procjena naših ulja te koje mjesto ona zaslužuju na svjetskoj sceni. Predavačica je autorica čak četiriju knjiga koje obrađuju isključivo tematiku maslinovih ulja, ali i šezdesetak knjiga o hrani i vinu.

Talijanska udruga maslinara Mastri Oleari 1996. godine imenovala ju je međunarodnim sucem pri dodjeli prestižne nagrade Leone d’ Oro koja se dodjeljuje najboljim proizvođačima ulja. Trenutačno radi na serijalu e-knjiga o različitim aspektima maslinova ulja. Među rijetkim je neovisnim stručnjacima, a maslinovim uljem bavi se više od dvadeset godina te obrađuje i analizira ulja iz svih zemalja Europe, ali i nove proizvođače iz Kalifornije, Australije, Novog Zelanda, Južne Afrike, Čilea...

Uz brojne međunarodne aktivnosti i ocjenjivanja, nedavno je objavila obnovljeno i prošireno izdanje svoje najcjenjenije knjige “Judy Ridgway: Najbolja maslinova ulja na svijetu” u kojoj je objavila istraživanje i analizu više od 130 različitih maslinovih ulja sa sjeverne i južne hemisfere s detaljnim opisima proizvođača, metoda proizvodnje, sorti maslina te načina degustacije. Knjiga obiluje bilješkama i dojmovima s putovanja i obilaska maslinara.Istražujući i prikupljajući materijal za svoje knjige i stručne radove, Judy Ridgway upoznala je i način života te gastronomiju regija u kojima se uzgajaju masline.

>>Želite doživjeti stotu? Onda morate jesti ovu super namirnicu

>>Najbolje od autohtonih proizvoda sada je u Domaćim delicijama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije