Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZI DIJETE

Jedite u društvu vitkih ljudi, manje ćete jesti

jennifer
AFP
24.05.2010.
u 10:00

Jedenje iz dosade velik je neprijatelj dobre linije. Kad vas uhvati želja za jedenjem jer ne znate kud biste sami sa sobom – žvačite žvakaće gume.

Sve bucke svijeta imaju novu heroinu. Njezino je ime Mimi Spencer i smislila je kako smršavjeti bez dijete. Svoju je formulu pretočila u knjigu “Vitka bez dijete” u izdanju Mirakula koja je u samo mjesec dana postala bestseler.

Glavni postulat knjige je tvrdnja da ćete postati vitki u trenutku kada prestanete biti na dijeti. Sva je mudrost u tome, otkriva Spencer, da, dok ste na dijeti, cijelo vrijeme razmišljate o hrani, jer mozak najviše žudi upravo za onim što mu je uskraćeno.

Traperice koje dižu guzu

Kad razmislite, to i ima smisla. Njezina je knjiga zapravo svojevrsni vodič kako da naučite voljeti svoje tijelo, kako da živite sa svim nesavršenostima i prigrlite ono najbolje na sebi.

– Žene griješe jer misle da imaju velik nos, ružan trbuh, debela bedra, umjesto da se usredotoče na ono najljepše na sebi. Ja recimo imam lijepe gležnjeve i trudim se istaknuti ih u svakoj prilici – kaže Mimi.

Ako imate višak kilograma, prikriti ih možete malim trikovima jer dobra odjeća zlata vrijedi i zato valja uložiti u ključne komade.

– Ako imate velike grudi, nosite majice tamnijih boja na V izrez. Imate li jaka bedra, ne skrivajte se iza maksihaljina, uložite u crne hlače cigareta kroja koje će vas stanjiti u trenutku – nabraja Spencer te dodaje:

– Svaka žena u ormaru mora imati malu crnu haljinu koja je pravi kameleon i mijenja se ovisno o modnim dodacima. Nadalje, sastavni dio dobrog stila traperice su koje podižu guzu, a noge čine tanjima – za njih se isplati iskeširati ako treba i pravo malo bogatstvo. Mučite li muku s kilogramima – savjetuje Mimi – raspametite se kada je u pitanju kupnja cipela. Priuštite si one s potpeticama i nosite ih što više, u svim prilikama, uvijek. Za vikend-druženja nabavite lakirane balerinke u zagasitoj boji, a tenisice neka budu rezervirane samo za teretanu. Ne želite valjda izgledati kao da ste ostali u pubertetu.

I dalje, savjetuje Mimi Spencer, bez grizodušja jedite ono što volite, ali – iz desertnih tanjura! Spencer, za razliku od sličnih knjiga koje imaju potrebu postati priručnicima za samopomoć, na duhovit i zabavan način raskrinkava tajne hladnjaka i ormara većine žena koje muku muče s kilogramima. U tome je temeljita i precizna poput kirurškog noža. Ako skrivate slastice kraj kreveta, raskrinkat će vas, ako se pretrpavate slatkim jer vam je dosadno ili ste nervozni, ima recept za vas.

Kroketi i medaljoni

– Biraj svježe proizvode obložene zemljom, a ne celofanom. Ako jedeš krumpir u obliku kroketa, a piletinu u obliku medaljona, štetiš ustima i struku – kaže. Ako ste od onih koji ne znaju stati dok ne počiste baš sve s tanjura, dolijali ste!

Uputit će vas na sitne i jednostavne promjene (za koje ćete se čuditi kako vam prije nisu pale na pamet) uz pomoć kojih ćete biti zadovoljniji sobom, a i svojim tijelom. Zaključak ovog antidijetalnog remek-djela jest da za skidanje kilograma ne treba biti na dijeti, već treba promijeniti način razmišljanja i kilogrami će se topiti sami.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije