Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nutricionisti otkrivaju

Grickate rižine krekere dok ste na dijeti? Mogli biste si uništiti plan mršavljenja

shutterstock
05.02.2020.
u 14:21

Nutricionistica je otkrila koje su namirnice najbolje grickalice ako želite smršaviti.

Susie Burell, stručnjakinja za prehranu otkrila je za dailymail.co.uk. kako ostati zdrav dok uživate u užini i grickalicama, koje su najzdravije, ali i najlošije namirnice koje često jedemo u međuobrocima.

Grčki jogurt i šumsko voće
Susie kaže kako grčki jogurt i šumsko voće sadrže proteine i kalciji, a zajedno su 'spoj iz raja'. Jogurt ne sadrži puno šećera, a šumsko voće ima malo kalorija i puno je vlakna. 


Prženi bob i slanutak
Bob i slanutak su grickalica koja sadrži ako malo kalorija, a jako su dobar izvor vlakna. "Uglavom se pakiraju količine koje su dovoljne taman za užinu koja će vas držati sitima do idućeg, glavnog obroka", rekla je Susie. Obje namirnice tu također bogate željezom i proteinom koji su odgovorni za zdravlje kostiju i kože.

Energetske pločice od orašastih plodova
Ove pločice odličan su međuobrok jer sadrže ugljikohidrate koji će ublažiti glad i unormaliti razinu glukoze u krvi. Susie također savjetuje da birate pločice od orašastih plodova umjesto njih samih je ćete sprječiti prejedanje.

Sir i krekeri
Susie kaže kako je sir odlična grickalica. "Sadrži proteine, kalcij i magnezij. Kada se spoji sa punozrnatim krekerima ili onim kukuruznim čini savršeni balans proteina i ugljikohidrata. Zasitno je."

Namirnice za koje Susie tvrdi da ipak nisu toliko zdrave su:

Rižini krekeri
Iako ih se smatra zdravom namirnicom, rižini krekeri imaju jako malo proteina i vlakna. "Sadrže rafinirani šećer, a 10 krekera ima istu količinu ugljikohidrata kao 2 šnite kruha tako da ako pojedete cijeli paket mogli biste unjeti količinu ugljikohidrata za cijeli dan."

Banana kruh
Nazivaju ju ovo jelo zdravom tortom, ali opet sadrži puno šećera i maslaca. Jedna šnita sadrži oko 60g ugljikohidrata, 20 - 30g masti i barem 4 žlice šećera. "Sa sigurnošću mogu reći da ovo nije zdravi obrok."

Keksi
Mogu biti jako ukusni, ali uglavnom sadrže bijelo brašno koje nije zdravo. "Kada poželite grickalice izbjegavajte kekse i razmišljajte o njima kao o 'cheat mealu'."

Voćni sokovi
Neki misle kako su voćni sokovi zdravi, ali sadrže jednostavne šećere koji imaju jako puno kalorija. "Za razliku od pravog voća, voćni sokovi ne sadrže vlakna. Ako baš ne možete bez njih probajte ih zamjeniti sokovima od povrća koji imaju puno manje kalorija."

Kako da ostanete fit i u pedesetima? Saznajte u videu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije