Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Istraživanje: Muškarci koji zarađuju manje od partnerica varaju čak pet puta češće

Zarađivanje manje novca od žene sigurno može ugroziti spolni identitet muškaraca, dovodeći u pitanje tradicionalni pojam 'muškarca' kao hranitelja obitelji, kaže autorica istraživanja
21. srpnja 2021. u 22:59 2 komentara 764 prikaza
Foto: shutterstock

Prema istraživanju portala YouGov iz 2019. godine, otprilike svaka peta osoba prevarila je barem jednog partnera, a čini se da oni koji varaju imaju i neke zajedničke osobine. Tako je studija predstavljena na godišnjem sastanku Američkog sociološkog udruženja pokazala da što je muškarac ekonomski ovisniji o ženi, vjerojatnije je da će je prevariti.

Autorica studije docentica sociologije na Sveučilištu Connecticut dr. Christin Munsch ispitala je 1.000 muškaraca i 1.500 žena u braku ili koji žive s partnerom, u dobi od 18 do 28 godina, a otkrila je da muškarci koji u potpunosti ovise o prihodima partnerice varaju pet puta češće nego muškarci koji jednako kao žene pridonose kućanstvu.

Par iz 'Života na vagi' pokazao koliko se promijenio nakon showa: 'kad ljubav nije ludost...'

1 / 6

Istodobno, studija je pokazala da više od prosjeka varaju i muškarci koji zarađuju znatno više od svojih partnerica.

- Zarađivanje manje novca od žene sigurno može ugroziti spolni identitet muškaraca, dovodeći u pitanje tradicionalni pojam 'muškarca' kao hranitelja obitelji - rekla je Munsch, a s druge strane spektra su, dodaje, muškarci koji zarađuju puno više od svojih partnerica i rade poslove na kojima imaju više mogućnosti varati (npr. zbog dugog radnog vremena, putovanja i većih prihoda zbog kojih je varanje lakše prikriti).

 | Autor : Shuttershock Foto: Shuttershock

S druge strane, žene koje financijski ovise o svojim partnerima, pokazuje studija, ne varaju više od drugih žena.

- Čini se da ekonomska ovisnost za žene ima suprotan učinak: što su ovisnije o partnerima, manja je vjerojatnost da će se upustiti u nevjeru - objasnila je Munsch za Best Life.

Prema studiji, žene koje su u potpunosti ovisile o prihodima partnera varaju čak 50 posto manje od žena koje zarađuju jednako kao njihovi partneri .

- Ovo pokazuje da ženama manja primanja nisu prijetnja, to im je status quo i nešto što je uobičajeno- rekla je Munsch i dodala da ekonomski ovisne žene rjeđe uopće dolaze u priliku prevariti svoje partnere.

Prirodni trikovi protiv uboda komaraca: Koristite talog kave, limun, ružmarin...

Zanimljivo Pronašli ste novčić na cesti i mislite da imate sreće? Značenje toga je zapravo puno dublje Restoran Hrašće Najbolja težina janjca je deset kilograma, a znalci najviše vole paprčnjak Problemi ‘Susjed me poljubio i rekao da će ostaviti ženu zbog mene, ali ja ne želim nekome uništiti brak...' ..
Livno: Zdravko Mamić nakon pet sati ispitivanja napustio zgradu Tužiteljstva
IZ MEĐUGORJA
Oglasio se Zdravko Mamić: Ja sam uvijek navijao za Zvezdu, Dinamo nije favorit
INA Loyalty program
Preporuke za vozače
Jeste li čuli za ovih pet zlatnih pravila uštede goriva?
  • Ivan_K:

    18-28 ?? ; istraživačica čega? maaa to su još uvijek većinom djeca odn. nedozreli odrasli, i posljedice prevare im ništa ne znače ili jako malo... znaju da su još uvijek dovoljno mladi da, ak treba, počnu sa novim brakom, novim ... prikaži još!m partnerom iz početka :P e, iznad 35te, e tu su posljedice prevare osjetnije, kad su kao ljudi formirani, stavovi, principi, kad imaju djecu, zajedničku imovinu, obitelji... siguran-nesiguran posao..

  • montello:

    Varaju jer im dosadno