Naslovnica Lifestyle Idemo u školu

Inovativni program edukativne GiGa igraonice

U Osijeku se nudi najmoderniji program za djecu: uče o tehnologiji i projektima, razvijaju radne navike i obrazuju se za poduzetništvo već od 3. godine života!
31. kolovoza 2018. u 08:00 346 prikaza
Inovativni program GiGa igraonice
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/4

Ovaj inovativni program gimnazije Gaudeamus iz Osijeka počeo se razvijati prije 20 godina promatranjem gimnazijalaca i detektiranjem brojnih problema koji ih ometaju u procesima pamćenja i učenja, poput nemogućnosti koncentracije, neprilagođenog ponašanja, manjka socijalizacije, općih i specifičnih poteškoća u učenju, nedostatka radnih navika i slično. Stručnjaci u GiGa igraonici otkrili su da se većina tih problema javlja već u predškolskoj dobi i da se na njima, kroz igru i na neopterećen način, može raditi već u najranijoj dobi.

Prateći digitalni razvoj zajedničkom su suradnjom stručnjaci i djeca 2010. godine osmislili GiGa aplikaciju, namijenjenu učenju kroz igru. Bazu programa čini engleski jezik, a aplikaciju su idejno osmislili upravo polaznici ove igraonice zahvaljujući obrazovanju za poduzetništvo. Obrazovanje za poduzetništvo se u GiGa programu ostvaruje procesom brendiranja, na razvojnoj razini djece uključene u program. Brendiranje označava uvođenje novih pravila u postojeće igrice što ujedno predstavlja novu igricu (novi brend). Programom se potiče kreativnost, samostalnost, praktična primjena znanja te razvoj pozitivnog stava prema svom i tuđem uspjehu.

Inovativni program GiGa igraonice | Autor : PROMO Foto: PROMO

Pored općih odgojno-obrazovnih rješenja ova aplikacija i program daju odgovor na, možemo slobodno reći, danas goruće pitanje svih odgojno-obrazovnih sustava, a i samih roditelja – kako djeci omogućiti kvalitetno korištenje tehnologijom, tj. koja količina upotrebe tableta osigurava razvoj potrebnih djetetovih kompetencija, a da istovremeno ne stvara različite ovisnosti što se danas pretežito događa.

Nadalje, djetetu se u okviru programa pomaže kreirati vlastite mentalne mape za koje se pretpostavlja da će mu u budućnosti pomoći u uspješnoj organizaciji učenja te pozitivnom stavu prema učenju i odabiru odgovarajućih strategija učenja.

Osim toga, provođenjem malih, jednostavnih projekta poput pripreme voćne salate kod djece se potiče razvoj organizacijskih vještina, odnosno određivanje cilja, planiranje, organiziranje, provođenje koraka, ali i suradnje s drugima te prihvaćanje drugih, uz praktično primjenjivanje usvojenog znanja (pr. vokabular engleskog, modul: fruits – izrada voćne salate).

Radi bolje i kvalitetnije komunikacije s roditeljima, roditelji djece koja pohađaju ovu igraonicu imaju mogućnost korištenja e-dnevnika. Roditelji, svatko sa svojom zaporkom, mogu u svako doba pristupiti podacima svoga djeteta te se informirati o svom djetetu, davati prijedloge i sugestije te komunicirati s voditeljicama u programu. Također, voditelji upućuju roditelje na naučene igrice te usvojeni vokabular kako bi roditelji mogli i sami raditi sa svojom djecom na usvajanju programa te poboljšanju postignuća svoga djeteta. Na taj način roditelji su kontinuirano uključeni, ne samo u ostvarivanje programa nego i u njegovo poboljšanje i razvoj.

Inovativni program GiGa igraonice | Autor : PROMO Foto: PROMO

Na kraju valja napomenuti da se sve navedene aktivnosti u programu provode kroz grupni i individualni rad s djecom u poslijepodnevnim satima dva puta tjedno po 75 minuta.

Osim toga, uz engleski jezik, informatiku i glazbeni u okviru ovog programa roditelji za svoje dijete mogu odabrati i nastavu gimnastike.

U GiGa igraonici trenutno traju prijave za upis novih polaznika – požurite se s prijavom i osigurajte Vašem djetetu ili unuku mjesto u skupini polaznika GiGa igraonice koji će u skorijoj budućnosti na svojim radnim mjestima kreirati nove brendove! Odlična je vijest da za sve polaznike postoji probni period od mjeseca dana tijekom kojeg se i sami možete uvjeriti u različite prednosti ovog modernog programa za djecu.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?