Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ASCENSIA DIABETES CARE

Globalni natječaj za digitalna rješenja koja će pomoći u rješavanju epidemije šećerne bolesti tipa 2

EASD
Foto: Promo
09.10.2017.
u 11:03

Natječaj je otvoren za područje Europe, Sjeverne i Južne Amerike te Azijsko-pacifičku regiju, a prijave se primaju od 1. listopada 2017. za Europu, odnosno od 6. studenog 2017. za Azijsko-pacifičku regiju, Sjevernu i Južnu Ameriku.

Na 53. godišnjem sastanku Europskog društva za proučavanje šećerne bolesti (European Association for the Study of Diabetes, EASD), Ascensia Diabetes Care je objavila lansiranje poticaja Ascensia Diabetes, globalnog natječaja za inovacije koji traži inovativna digitalna rješenja koja bi podržala regulaciju šećerne bolesti i poboljšalja živote osoba sa šećernom bolešću tipa 2. Cilj poticaja je pronaći nove načine za stavljanje pod kontrolu globalne epidemije šećerne bolesti tipa 2 traženjem neotkrivenih rješenja inovatora iz područja šećerne bolesti. Iz ukupnog nagradnog fonda u iznosu od 200.000 eura bit će dodijeljene novčane nagrade finalistima, drugom mjestu i pobjedniku, kao podrška daljnjem razvoju njihovih ideja.

Ovim poticajem Ascensia ima namjeru podržati tvrtke koje razvijaju sljedeći veliki skok u digitalnim rješenjima koja bi mogla olakšati regulaciju šećerne bolesti tipa 2 i pomoći oslobađanju od tereta koji ona predstavlja oboljelim osobama, zdravstvenom sustavu i društvu. Iako se rješenja i terapijske mogućnosti u ovom području već godinama poboljšavaju, mnoge tehnologije koje su trenutno u razvoju traže dodatne investicije kako bi se osigurala njihova kritična uloga u pomoći osobama sa šećernom bolesti tipa 2, za bolju samoregulaciju svih aspekata njihove bolesti.

“U tvrtki Ascensia smo uzbuđeni što lansiramo ovaj poticaj, s obzirom na našu želju da potaknemo inovacije u našem području i promislimo kako digitalna tehnologija može pomoći u svakodnevnom životu osoba sa šećernom bolešću tipa 2,” rekao je Michael Kloss, generalni direktor tvrtke Ascensia Diabetes Care. “Uz naš vlastiti odjel za istraživanje i razvoj, ovaj poticaj predstavlja moderan pristup pronalasku inovativnih rješenja za osobe sa šećernom bolešću. Ovaj poticaj neće samostalno riješiti epidemiju šećerne bolesti, ali predstavlja kritičan korak u razvoju novih rješenja. Za cilj ima pronaći, podržati i njegovati ideje start-up tvrtki koje imaju potencijal učiniti preokret u regulaciji šećerne bolesti. Nadamo se ovim poticajem potaknuti nove ideje iz neotkrivenih izvora te ih, uz podršku Ascensie, biti u mogućnosti ponuditi globalnoj populaciji oboljelih.”

Natječaj je otvoren za područje Europe, Sjeverne i Južne Amerike te Azijsko-pacifičku regiju, a prijave se primaju od 1. listopada 2017. za Europu, odnosno od 6. studenog 2017. za Azijsko-pacifičku regiju, Sjevernu i Južnu Ameriku. Prijave se mogu predati internetom, na portalu ascensiadiabeteschallenge.com.

Komisija koju čine neovisni eksperti iz područja šećerne bolesti i digitalnog zdravlja iz čitavog svijeta, kao i članovi tima za medicinska pitanja, za istraživanje i razvoj te komercijalnog tima tvrtke Ascensia, ocijenit će prijave i odabrati finaliste i pobjednika. Za prva tri člana komisije potvrđeni su Dr. William Polonsky, klinički psiholog, Dr. Masood Nazir, liječnik obiteljske medicine s posebnim zanimanjem za područje šećerne bolesti i digitalno zdravlje te Robin Swindell, bloger sa šećernom bolešću tipa 2. Ostali će članovi biti objavljeni uskoro.

Dr. William Polonsky, predsjednik i suosnivač Bihevioralnog instituta za šećernu bolest (Behavioral Diabetes Institute, San Diego, SAD), objasnio je, “Bihevioralne intervencije su ključ za poboljšanje samoregulacije šećerne bolesti tipa 2, a digitalna rješenja su neophodna za dugoročno uključivanje pacijenata kako bi postigli održive promjene navika. Nažalost, dostupna digitalna rješenja nisu za sada još u stanju u potpunosti zadovoljiti potrebe pacijenata, odnosno učinkovito podržati samoregulaciju i dugoročne promjene navika. Oduševljen sam što ću biti dio poticaja tvrtke Ascensia Diabetes u pokušaju pronalaska sljedećih inovacija koje će se posvetiti teretu šećerne bolesti tipa 2."

Robin Swindell, osoba sa šećernom bolešću tipa 2 i aktivni bloger iz Velike Britanije rekao je “Kao i većina osoba sa šećernom bolešću tipa 2, s liječnikom se mogu savjetovati ukupno nekoliko sati godišnje, najviše. Ostatak vremena ovisimo sami o sebi. Moramo pronaći inovativna digitalna rješenja koja nam mogu biti bolja podrška u samoregulaciji. Rješenja trebaju biti personalizirana i prilagođena našim životima. Trebala bi nuditi i kvantitativne podatke potrebne za bolje razumijevanje i regulaciju naše bolesti te pružati podršku. Digitalna rješenja imaju potencijal zadovoljiti ove potrebe. Izuzetno sam zadovoljan što ću biti uključen u ovaj poticaj i nadam se da će otkriti inovaciju koja može postići stvaran učinak za mene i ostale oboljele.”

Ascensia se za lansiranje ovog globalnog poticaja udružila s tvrtkom yet2, kompanijom za usluge otvorenih inovacija. Yet2 će voditi proces prijavljivanja i inicijalnog pregleda pristiglih prijava. Svoje iskustvo s poticajima za otvorene inovacije iskoristit će za brži pregled prijava, provođenje provjere intelektualnog vlasništva i podršku procesu ocjenjivanja.

Michael Kloss je dodao, “Kao kompanija fokusirana na šećernu bolest, želimo biti pokretač inovacija u području šećerne bolesti, kao pouzdani partner pružati stalnu podršku zajednici osoba sa šećernom bolešću te pokazati svoju predanost kontinuiranom istraživanju, inovacijama i razvoju novih rješenja.”

Za dodatne informacije molimo posjetite mrežne stranice tvrtke Ascensia Diabetes Care: www.ascensia.com.

Za više informacija molimo kontaktirajte:

Joseph Delahunty, VP, Global Head of Communications
Ascensia Diabetes Care
E-mail: joseph.delahunty@ascensia.com
Telefon: +41 79 422 9286

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije