Večernji list
  • Podijeliti
    Podijeli
    Facebook Twitter
  • Natrag na članak

Evo što radite krivo kada kod kuće pečete pizzu

Pizza je omiljeno jelo i velikih i malih. Ako ste među onima koji vole sami ispeći pizzu i nadjenuti je omiljenim sastojcima po želji, ovo je za vas. 
Pizza je omiljeno jelo i velikih i malih. Ako ste među onima koji vole sami ispeći pizzu i nadjenuti je omiljenim sastojcima po želji, ovo je za vas. 
Foto: Thinkstock, Luka Stanzl/Pixsell
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Ako sami pripremate tijesto za pizzu, jedna od najčešćih pogrešaka je da tijesto ne ostavite postrani da se "odmori". 
Ako sami pripremate tijesto za pizzu, jedna od najčešćih pogrešaka je da tijesto ne ostavite postrani da se "odmori". 
Foto: Thinkstock, Luka Stanzl/Pixsell
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Nikako nemojte tijesto, kada je vrijeme, rastezati valjkom za tijesto. Činite to rukama. Ako se tijesto "povlači" nakon što ga razvučete, to znači da ga je potrebno ostaviti još malo da se odmori na sobnoj temperaturi. 
Nikako nemojte tijesto, kada je vrijeme, rastezati valjkom za tijesto. Činite to rukama. Ako se tijesto "povlači" nakon što ga razvučete, to znači da ga je potrebno ostaviti još malo da se odmori na sobnoj temperaturi. 
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Nemojte na tijesto stavljati gotove, kupovne umake od rajčice. Napravite ga sami. Uzmite sok od rajčice, zasolite po želji, dodajte malo bosiljka ili origana i namažite tijesto. 
Nemojte na tijesto stavljati gotove, kupovne umake od rajčice. Napravite ga sami. Uzmite sok od rajčice, zasolite po želji, dodajte malo bosiljka ili origana i namažite tijesto. 
Foto: Pixabay
Share
Podijeli
Facebook Twitter
OGLAS
Ne pretjerujte sa sastojcima na pizzi. Ako stavljate pršut, primjerice, pazite da ne dodajete i ostale slane sastojke zbog kojih pizza može postati preslana i nejestiva. 
Ne pretjerujte sa sastojcima na pizzi. Ako stavljate pršut, primjerice, pazite da ne dodajete i ostale slane sastojke zbog kojih pizza može postati preslana i nejestiva. 
Foto: Oliver Dixon/News Syndication/PIXSELL
Share
Podijeli
Facebook Twitter
Nedovoljno vruća pećnica još je jedna od pogreški pri pečenju pizze. Za ostala jela morali biste paziti da pećnicu ne zagrijavate prejako, no to nije slučaj s pizzom. Pećnicu zagrijte na maksimalnu temperaturu i tek kada je zaista vruća, stavite pizzu i pecite je desetak minuta. 
Nedovoljno vruća pećnica još je jedna od pogreški pri pečenju pizze. Za ostala jela morali biste paziti da pećnicu ne zagrijavate prejako, no to nije slučaj s pizzom. Pećnicu zagrijte na maksimalnu temperaturu i tek kada je zaista vruća, stavite pizzu i pecite je desetak minuta. 
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Share
Podijeli
Facebook Twitter

Ne propustite

Video sadržaj
VJEČNA DILEMA

Znate li nakon koliko nošenja trebate prati traperice? Iznenadit ćete se kad čujete što kažu stručnjaci

Video sadržaj
ŽIVOT NA VAGI

Sjećate li se nje? Bila je najmlađa kandidatkinja u 9. sezoni i u show je ušla sa 131 kg, evo kako danas izgleda

OVAJ TJEDAN

Novi tematski ciklus u Kinoteci posvećen je Bugoniji Yorgosa Lanthimosa

Zagreb: Sabor raspravlja o izmjenama Zakona o dobrovoljnim mirovinskim fondovima
ULAŽU SE 32 MILIJUNA EURA

Piletić: Vlada će uskoro donijeti novi Nacionalni plan suzbijanja nasilja nad ženama

1/