Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smile design

Evo kako ispravno prati zube da se očiste na najbolji način

pranje zubi
Foto: Shutterstock
16.06.2014.
u 17:00

Bitno je oprati sve plohe zuba, one okrenute usnama, zatim one prema jeziku i za kraj grizne plohe zuba.

Kako ispravno prati zube da se očiste na najbolji način? (Marin, Karlovac)

Ispravna tehnika pranja zubi podrazumijeva kružne pokrete četkicom, bez jakog pritiska, pri čemu je jedan dio četkice naslonjen na zube a drugi dio na zubno meso.

Nikako nemojte raditi horizontalne pokrete jer takvim četkanjem možete ozlijediti ne samo gingivu već i same zube.

Bitno je oprati sve plohe zuba, one okrenute usnama, zatim one prema jeziku i za kraj grizne plohe zuba. Na kraju nam ostaju prostori između zuba koje ćete najbolje oprati interdentalnim četkicama. Na njih se ne stavlja zubna pasta i dovoljno ih je koristiti samo navečer prije spavanja.

Konac za zube biste svakako trebali uključiti u svoju rutinu održavanja oralne higijene. Tekućine za ispiranje usta također utječu na smanjenje broja bakterija u usnoj šupljini. Posjedujete li protetske radove bilo bi dobro koristiti waterpik (tuš za desni) pomoću kojeg možete očistiti i površine zuba koje nisu dostupne pri standardnom čišćenju četkicom.

Slobodno pri sljedećem posjetu stomatološkoj ordinaciji pitajte za savjet svog liječnika dentalne medicine, on će vam demonstrirati na modelima ispravnu tehniku pranja zubi.

>>Gnjusna istina o četkicama za zube

>>Što je gingivoplastika i koliko traje oporavak?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije