Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potrošačka groznica

Europljani će na božićnim rasprodajama potrošiti milijarde eura

sajam
Goran Stanzl
28.12.2009.
u 15:21

Čak deset posto prosječne ženske garderobe sastoji se od odjeće i nakita koji su kupljeni na rasprodajama, a da žene nikad ne posegnu za njima. Više od polovice još ima cijenu na sebi.

Europljani će na božićnim rasprodajama potrošiti milijarde eura, često na odjeću koju nikad neće nositi. Samo u Velikoj Britaniji na rasprodajama će se za stvari koje se nikad neće upotrijebiti utrošiti 4,1 bilijun funti ili, preračunato u kune, oko 700 kuna po osobi.

Žene su pritom puno gore jer se deset posto njihove prosječne garderobe sastoji od odjeće i dodataka koji su kupljeni na rasprodajama, a nikad ih nisu odjenule ili se njima ukrasile, a više od polovice još ima cijenu na sebi. Više od trećine žena koje su ispitivane rekle su da imaju barem četiri odjevna predmeta u garderobi koja su odjenule svega jednom. Polovica je priznala da se osjeća krivom nakon što spontano kupuje na rasprodajama.

No to ne ublažava njihov entuzijazam za cjenkanje. Čak 54 posto Britanaca, odnosno skoro 26 milijuna ljudi planira posjetiti rasprodaje. Dvanaest posto njih kaže da će ustati prije zore i nastojati biti u prvim redovima kad se trgovački centri otvore.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije