Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VINSKA PRIPREMA POŽEŠKOG FESTIVALA U KUTJEVAČKIM PODRUMIMA

DD 'Kutjevo' puni 1200 butelja vrhunske graševine i crnog pinota koje će biti 'Aurea fest 2016.'

Aurea Fest
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
1/7
18.08.2016.
u 23:45

Ivo Bunjevac istaknuo je da se ovim nastavlja tradicija punjenja festivalskog vina, a kroz deset festivala koji su spoj tradicije, folklora, kulture i zabave pripremljeno je obilje glazbenih, gastronomskih i zabavnih sadržaja za više tisuća posjetitelja svih uzrasta

Uz najveću hrastovu vinsku bačvu u našoj zemlji onu u kutjevačkom podrumu zapremine 53520 litara obilježen je početak punjenja festivalskog vina „Aurea festa 2016.“

Nakon pozdravne riječi direktorice Turističke zajednice grada Požege Silvije Podoljak direktor festivala Ivo Bunjevac je istakao da se ovim nastavlja tradicija punjenja festivalskog vina, a kroz deset festivala koji su spoj tradicije, folklora, kulture i zabave pripremljeno je obilje glazbenih, gastronomskih i zabavnih sadržaja za više tisuća posjetitelja svih uzrasta.

Posebno je dodao da festivalske programe putem streaminga prati Poljoprivredna televizija, zatim uživo u svom programu Festival popularne glazbe (2. rujna uvečer), dok HTV snima tu večer, te izravno prenosi u subotu 3. rujna „Zlatne žice Slavonije“ kada se izvode nove tamburaške pjesme i uspješnice sa ranijih požeških festivala.

- „Aurea fest“ simbolično već nekoliko godina počinje ovdje u dd „Kutjevo“, a on će na najbolji način prezentirati ovaj kraj čemu mi kao tvrtka dajemo svoj doprinos kako bi olakšali organizaciju te velike preiredbe – naglasio je predsjednik uprave d.d. „Kutjeva“ Mladen Itrak. Ta tvrtka dugi niz godina je glavni sponzor požeškog festivala.

- D.D. „Kutjevo“ i požeški festival imaju dugogodišnju simbiozu, a festival su naši vrijedni ljudi dugo godina brižno čuvali i razvijali nastojeći da on postane dobra priča za razvoj ovdašnjeg gospodarstva- istakao je ovom prigodom u ime glavnog pokrovitelja festivala grada Požege njegov prvi čovjek gradonačelnik Vedran Neferović izrazivši zahvalu ovoj tvrtki, kao i drugim sponzorima i ljudima koji rade na pripremi „Aurea festa“.

Glavni enolog dd „Kutjeva Ivan Marinclin nam je izjavio da će se pod etiketom odnosno logotipom „Aurea fest 2016.“ napuniti 1000 butelja vrhunske graševine roda 2015. godine i 200 butelja crnog pinota „De gotho“ uroda 2012. godine.

Tijekom ovog događanja za njegove sudionike nastupili su požeški tamburaši „Zlatne dolina“.

>> Sedam dana – sedam noći pjesme, plesa, tambura i vina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije