Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potrošač

Čuvajte slipove nakon kupnje kako ne biste transakciju platili više puta

šoping
Photos.com
25.04.2011.
u 15:20

Kada su u pitanju kreditne kartice, većina nas njima se olako koristi, ne stvarajući bazu troškova niti čuvajući slipove nakon obavljene kupnje

Kada su u pitanju kreditne kartice, većina nas njima se olako koristi, ne stvarajući bazu troškova niti čuvajući slipove nakon obavljene kupnje. Upravo stoga brojne su reklamacije na poslovanje kreditnim karticama. Najčešća reklamacija kartičarskim kućama su troškovi koje korisnik ne prepoznaje i za koje tvrdi da ih nije načinio. 

Detaljnijom analizom može se lako specificirati o kojem je trošku riječ i većina ljudi tada se sjeti te sporne kupnje. Drugi najčešći razlog reklamacije je višestruka naplata istog troška i upravo stoga je nužno čuvati slipove (i one na kojima piše da je kartica odbijena) kako bi se dodatni trošak moglo stornirati. Nemate li slip kao dokaz kartičarska kuća može vam naplatiti sve troškove, čak i ako to znači da ste više puta platili istu stvar.

Mnogi građani bune se i na nepoštovanje procesa autorizacije. Lijek za to je jednostavan, kažu kartičarske kuće. Ako na prodajnom mjestu trgovci ne slijede poruke s ekrana POS uređaja, odbijte kupnju. Odlučite li se na potrošački kredit preko neke od kartičarskih kuća, obvezno provjerite sve podatke prije potpisivanja ugovora, i one pisane najsitnijim slovima, kako biste znali koja su vaša prava, ali i obveze.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar GERO2
GERO2
19:45 25.04.2011.

Na Hrvatski Cuvajte se kupovati karticom u Hr-u,

OB
-obrisani-
20:53 25.04.2011.

Slipovi?! Sto je to? Kako bi se o na naski reklo? Da nisu mozda racuni?

KA
kajinx
16:14 25.04.2011.

\"Čuvajte slipove\"... Na Hrvatski: Čuvajte račune...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije