Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treba više truda

Cilj vam je 10 tisuća koraka dnevno? Evo koliko ćete kalorija izgubiti i možete li smršavjeti

hodanje
screenshot/facebook
25.02.2020.
u 07:00

Liječnici preporučuju da pratite broj koraka koji napravite u danu, ali i da zaboravite na magični broj od deset tisuća.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Utahu proveli su istraživanje na 120 studenata u njihovih prvih pola godine studiranja, prenosi Daily Mail. Volonteri su napravili po 10.000, 12.500 ili 15.000 koraka šest dana u tjednu, nisu pretjerano pazili na prehranu i nisu imali dodatne aktivnosti osim hodanja. Za vrijeme istraživanja povećali su svoju težinu za 1,5 kilograma, čak i oni koji su napravili po 15.000 koraka dnevno.

Deset tisuća koraka dnevno sagorijeva oko 500 kalorija – toliko ima porcija prženih krumpirića iz restorana brze hrane, što i nije neki gubitak, ali liječnici i dalje savjetuju da birate hodanje umjesto javnog prijevoza i auta jer vas ono održava aktivnijima i mentalno zdravijima.

Uz ove savjete naučite pravilo prati ruke:

Bruce Bailey, autor istraživanja kaže: "Samo tjelovježba nije uvijek dovoljna aktivnost za gubitak kilograma, ali nije ni samo hodanje. Naravno, ako pratite broj koraka uz trening koji odradite, to će imati pozitivan učinak, ali samo hodanje nije čarobna formula za gubitak kilograma."

Zapravo, najveća prednost hodanja jest da se ljudi odmaknu od sjedilačkog načina života.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
14:10 25.02.2020.

Radim oko 14 500 koraka dnevno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije