Naslovnica Lifestyle Turistička patrola

Chef radi majonezu od malina, fino i drugačije

- Želio sam biti slikar. Umjetnik. No, odvelo me na drugi kraj. U kuhinju. Danas slikam po tanjuru - smije se Robert Benzia (45) iz kuhinje
17. srpnja 2019. u 06:30 0 komentara 90 prikaza
Turistička patrola: Lovran
Foto: Srđan Hebar
Pogledajte galeriju 1/3

Chef restorana Ganeum završio je akademiju kuharstva u Rimu, Boscolo Etoile Academy. Tu se, tvrde u Lovranu, jede najbolje.

priča povratnika Vratio se iz Njemačke i otvorio restoran: 'Najlakše je otići, treba ostati i boriti se!'

- Želio sam biti slikar. Umjetnik. No, odvelo me na drugi kraj. U kuhinju. Danas slikam po tanjuru - smije se Robert Benzia (45) iz kuhinje.

Na tanjurima zaista - potezi poput onih kistom. Radi i - majonezu od malina.

Turistička patrola: Lovran | Autor : Srđan Hebar Foto: Srđan Hebar

- Sve kao i prava majoneza, ali umjesto jaja idu - maline. Jednostavno je - govori.

Na tanjuru - inćuni frigani u panko mrvicama, na lavandi i ružmarinu. Salata od hobotnice - u dva dijela. Jedan je salata, a drugi krak hobotnice, koji se kuhao u vlastitom sosu 12 sati, pa je zatim zapečen. Uz njega ječam i povrće.

Kaleigh Hendershot Amerikanka u Hrvatskoj: Hrvati, ove pogreške najčešće radite kad pričate engleski jezik!

Jede se fino. Drugačije. Uživaš u okusima Jadrana.

- Nije nam ovo posao. To je dio života. Kuhanje. Od trenutka kad se probudimo mi razmišljamo što ćemo kuhati, pa sve dok ne idemo na spavanje... - govore u Ganeumu.

Turistička patrola: Lovran | Autor : Srđan Hebar Foto: Srđan Hebar

Kad je turist u Lovranu, može ovdje sjesti. I nije mjesto gdje ćeš, na brzinu, isprazniti tanjur  i otići za 15 minuta. Tu se može uživati satima. Na vinskoj karti je preko stotinu etiketa. Sve domaće etikete, jedino su - šampanjci - kako i treba biti - iz pokrajine Champagne, sjeveroistoka Francuske. Čaša vina od deset kuna. Obrok za jednu osobu - salata od hobotnice, krak od hobotnice - i frigane girice s tempurom od škampa i dagnji - 135 kuna.

Večernjakove zvjezdice: Food & Wine Ganeum

Izbor i kvaliteta jela (do maks. 50 bodova): 47

Izbor i ponuda pića (do maks. 15 bodova): 15 

Posluga i ljubaznost (do maks. 10 bodova): 10 

Dojmovi i prostor (do maks. 20 bodova): 18

Ukupnost ponude (do maks. 5 bodova): 5

Ukupno: 95 - velika zvjezdica

80-87 bodova - dvije zvjezdice

88-94 bodova - četiri zvjezdice

više od 95 bodova - velika zvjezdica

Ugostitelji
DRAMATIČNE BROJKE
Anketa: Čak 80,5 posto radnika u ugostiteljstvu smatra da je za njih bolja opcija selidba u inozemstvo

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.