Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODATAK PREHRANI

CardioAstin - prirodni astaksantin za učinkovitu zaštitu i zdravlje vašeg srca

01.04.2009.
u 12:59

Srce je jedan od najvažnijih organa u ljudskom tijelu. Toliko važan da je već u stara vremena povezan sa životom samim. Taj simbol ljubavi, predanosti, žrtve i hrabrosti u posljednjih nekoliko desetljeća bio je predmetom mnogih medicinskih istraživanja. Ali usprkos bajpasima i pacemakerima, srčane su bolesti jedan od najčešćih uzroka smrti u svijetu.

Razlozi su mahom stres i neprimjerena prehrana koji utječu na krvni tlak i masnoće u tijelu, što u konačnici najviše štete čini upravo srcu. Da bi se suprotstavili ovim problemima, znanstvenici instituta MD Formuations Hawaii izumili su Cardioastin, prirodni dodatak prehrani s vrlo konkretnim i ciljanim djelovanjem na poboljšanje rada srca i krvnih žila te prevenciju poremećaja njegova rada.

Jedan od njegovih tvoraca, dr. Robert Corish, izjavio je da bi briga o srcu trebala postati poput brige o higijeni. - Vaše srce treba pažnju i trebali bismo razviti svijest o njemu kao što vodimo računa o pranju zuba svaki dan. Naše srce treba svakodnevnu brigu - napomenuo je Corish.

Dr. Corish je objasnio zašto danas ima toliko mnogo problema sa srcem, te što ih je vodilo u laboratorijskom istraživanju. Cardioastin je poseban zbog širokog spektra djelovanja koje pomaže srčanom radu, ali i sprečavanju problema s kojima se srce svakodnevno suočava.

- Istraživanja su nedvojbeno pokazala da prehrana i stres najviše utječu na zdravlje srca. Zapadnjačko društvo živi u obilju, ali ne samo da konzumiramo previše hrane, već ta hrana zna biti upitne kvalitete. Na našem tanjuru se često nađe masna hrana koja začepljuje arterije. Kad dođe do toga, krv ne može strujati tijelom i dolazi do srčanog udara - objasnio je dr. Corish.

Da bi odgovorio na ovaj izazov, Cardioastin u sebi sadrži veliku količinu Omega-3 masnih kiselina. One pomažu arterijama i njihovoj protočnosti, te ih ojačavaju omogućujući krvotoku bolju funkcionalnost. Naravno, na taj način smanjuje se opasnost od srčanog udara. Ovdje posebno treba istaknuti Omega-3 kiselinu DHA, koja u membranama srčanih stanica poboljšava električnu ravnotežu i na taj način smanjuje rizik od aritmije (neregularnoga srčanog ritma).

Kao i sve ostale Omega-3, i DHA smanjuje razine opasnih tvari u krvotoku poput kolesterola i triglicerida. U tome im pomaže i ulje rižinih mekinja koje se jednako tako nalazi u Cardioastinu. Azijske zemlje već godinama znaju za pozitivne učinke navedenog spoja, posebno radi visoke razine vitamina E u različitim formama. Ovo ulje ne samo da smanjuje razinu problematičnog oblika kolesterola (LDL), već podiže razinu njegova poželjnog oblika (HDL).

- Ali srce nije ovisno samo o žilama i krvi, već i o svojoj vlastitoj energiji. Tako srčani mišići trebaju poseban tip energije koja se zove ATP. U organizmu ova energija proizvodi se uz pomoć koenzima Q10. Mnogim srčanim bolesnicima stanje se popravilo nakon što im se terapijom pojačalo djelovanje navedenog koenzima, i naravno, jedan je od sastavnih dijelova Cardioastina. Zbog toga se ovaj prirodni dodatak prehrani može smatrati jednim od najsuvremenijih i najučinkovitijom podrškom zdravlju srca.

Dr. Corish se osvrnuo i na smanjenje štete od vanjskih utjecaja na srce, mahom nezdravih navika i uživanja u porocima.
- Već smo spomenuli da loša prehrana može utjecati na zdravlje vašeg srca, no ona nažalost nije jedini problem.

Pušenje i alkohol mogu isto tako napraviti štetu, ali i pretjerano uživanje u sunčanju te stalna izloženost stresu. Sve navedeno povisuje razinu slobodnih radikala, koji kruže tijelom i rade štetu našem kardiovaskularnom sustavu. Da bi se suprotstavio ovom problemu, Cardioastin ima u sebi jedan od najmoćnijih spojeva u borbi protiv slobodnih radikala - prirodni astaksantin.

Radi se o najsnažnijem antioksidansu na svijetu, otprilike 500 puta jačem od vitamina E. Ovaj spoj se veže na vanjsku stranu stanične membrane i ne dozvoljava opasnim spojevima da vrše utjecaj u samoj stanici, čime štite i samom organizmu. Stoga potražite Cardioastin u ljekarnama i prodavaonicama zdrave hrane te bio&bio trgovinama i brinite se o svom srcu na najbolji način. http://www.vecernji.hr/lifestyle/zdravlje/3252062/index.do

Vecernji.hr nagradit će troje čitatelja koji točno odgovore na nagradno pitanje. Svoje odgovore trebate poslati na e-mail adresu nagradna_igra@vecernji.net a prvih troje sretnika s točnim odogovorima dobit će bočicu Cardioastina.

Nagradno pitanje glasi:

Koje još tri vrste astina, kao dodatak prehrani, postoje uz Cardioastin?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije