Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajno!

Brzo i lako: Evo kako ćete očistiti šalice od mrlja od čaja na najjednostavniji način

shutterstock
27.01.2023.
u 07:00

Vaše zamrljane šalice trebaju samo malo praška za pranje posuđa i kipuću vodu.

Obožavatelji čišćenja i kućanskih trikova tvrde da su pronašli ultimativni trik koji će vaše prljave šalice za čaj učiniti čistima u samo nekoliko jednostavnih koraka, kako piše The Sun.

Šalice su sklone smeđim mrljama zbog određene kiseline koja čaju daje boju, a također je i vrlo jaka boja. Tanin se koristi za bojanje kože i izradu tinte, tako da je definitivno dovoljno jak da zaprlja vašu omiljenu šalicu. Srećom, ljubitelji čišćenja pronašli su trik za uklanjanje mrlja od čaja.

Objavljujući u grupi Mrs Hinch Cleaning Tips na Facebooku, mnogi korisnici podijelili su svoj jednostavan, ali učinkovit savjet. Vaše zamrljane šalice trebaju samo malo praška za pranje posuđa i kipuću vodu.

Genijalan razlog da u perilicu rublja ubacite - crni papar!

1/6

U objavi je jedna žena pitala: "Ima li netko prijedloge kako očistiti mrlje od čaja s unutrašnjosti moje boce, molim vas? Probala sam s praškom za pecivo i mekom četkom, ali nije bilo razlike.”

Ljudi su brzo pohrlili u komentare kako bi preporučili tablete i prašak za perilicu posuđa. Većina je svoje odgovore držala kratkim i jednostavnim, no jedna žena je svoj savjet opširno podijelila.

"Ja koristim prašak za pranje posuđa u šalicama s vrućom vodom i ostavim preko noći tako da bi to trebalo poslužiti i za vašu bocu”, komentirala je.

Ono što ovaj trik čini tako pristupačnim jest mogućnost odmjerivanja praška za pranje posuđa ili kupnja tableta u supermarketu. Još jedan prijedlog kako vaše prljave šalice ponovno zablistati bio je izbjeljivač.

Jedna je domaćica rekla: "Izbjeljivač - ima ga u mnogim sredstvima za čišćenje i sterilizaciju koja učinkovito djeluju. Prilično blago razrjeđenje ostavljeno preko noći bi trebalo."

Prestanite ih raditi: Greške zbog kojih čišćenje doma traje duže nego što bi trebalo!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije