Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno

Klinci na TikToku postavljaju sve luđe izazove: Riskiraju život za par minuta slave

Privatna arhiva
26.02.2020.
u 11:16

Novonastala aplikacija za kreiranje kratkih i duhovitih videa, TikTok u početku se činila kao potpuno 'nevina'. Ipak, izazovi koji se šire internetom prešli su sve granice

Skull Breaker challenge među prvim je izazovima koji je utjerao strah u kosti roditelja kada su vidjeli što njihova djeca rade. Troje ljudi stoji ispred kamere, a dvoje vanjskih skaču u isto vrijeme. Slijedi ih osoba u sredini koju prilikom skoka udari u noge kako bi izgubila ravnotežu i pala na pod, vjerojatno na leđa i glavu. Zabilježeno je dosta hospitalizacija; tinejdžer Ke'Avion Hearn iz savezne države Arkansas hospitaliziran je zbog ozljeda glave i potresa mozga, baš kao i dječak Justin Hudson. Obojici su prijatelji lagali da žele snimiti kratki video gdje plešu te kako žele da oni sudjeluju, a jedino čega se dječaci sjećaju je da su pali na pod.

Foto: zvonimir ferina

Foto: zvonimir ferina

Ovdje možete pogledati kako se izvodi 'Skull Breaker' izazov:

Ipak, ovo nije najopasniji do sada. 'Cha Cha slide' ime je pjesme stare 20 godina DJ-a Caspera, ali i bizarnog novog izazova koji je preplavio društvene mreže. Tinejdžeri se voze u automobilu, a svaki puta kada se čuje 'slide to the left' dio pjesme, vozač počne naglim pokretima okretati volan lijevo - desno, prelazeći iz jedne trake u drugu i to uglavnom pri jakoj brzini. Također je zabilježeno nekoliko nesreća, a nekima se automobil skoro prevrnuo.

U videu pogledajte kako izgleda 'Cha Cha slide' izazov:

Vatrogasci upozoravaju na 'Penny' challenge: U utičnicu se stavi punjač za mobitel, a onda se oko njega prolazi kovanicom. Metalni novčić i dodiru s utičnicom može izazvati kratki spoj i požar.

Foto: zvonimir ferina

Liječnici, vatrogasci i mediji upozoravaju roditelje da strogo paze što njihova djeca gledaju na mobitelu i da spriječe sudjelovanje u izazovima opasnim po život za tek nekoliko minuta internetske slave.

Komentara 2

CR
crohumans
12:35 26.02.2020.

Degenerična psihopatska generacija. Kod nasilja umjesto da djeluju na spriječavanje ili zovu pomoć, oni nabace psihopatski osmjeh i počnu snimati sa mobitelom. Ne prezaju za životnu ugroženost ljudi, bitno je da stave sporne video snimke na društvene mreže ! Problem je što će to raditi i njihova djeca, a onda će se zapitati kakav je ovo svijet ? Onaj bolesni dečko iz Splita dok nekog ne unesreći, dok ne zavije u crno nečiju obitelj neće stati sa psihopatskim vožnjom...itd,itd...

BE
berija
18:48 26.02.2020.

Bruna, na kojem se fakultetu izučava "jaka brzina"? Što je jaka brzina? Jezik ti je sredstvo za rad a ne znaš ga rabiti? Bi li htjela da te vozi vozač koji ne zna voziti, operira kirurg koji ne zna rabiti skalpel, bi li sjela u zrakoplov kojim upravlja netko tko ne zna upravljati zrakoplovom? Nije ovo posao za tebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije