Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreni zdravo

Ova mahunarka odlična je protiv slabokrvnosti, poboljšava probavu i jača imunološki sustav

07.08.2018.
u 07:10

Bob sadrži minerale poput željeza, kalcija, mangana i fosfora, vitamine B skupine te veliku količinu vlakana. Samim time djeluje protiv slabokrvnosti, poboljšava probavu i jača imunološki sustav.

Bob pripada mahunarkama te je u današnje vrijeme ova visoko nutritivna namirnica pomalo zaboravljena. Ukoliko želite probuditi prošlost i vratiti se ovako bogatoj namirnici, donosimo vam recepte s kojima ćete ponovno uživati u bobu.

U Europi je bob u prošlosti bio više rasprostranjen od graha ili mahuna, no njegova popularnost je opala dolaskom američkih namirnica. Ova mahunarka obiluje brojnim nutrijentima te predstavlja izvrsnu dopunu svakom kućanstvu, posebice ako ste se zasitili graha.

Bob sadrži minerale poput željeza, kalcija, mangana i fosfora, vitamine B skupine te veliku količinu vlakana. Samim time djeluje protiv slabokrvnosti, poboljšava probavu i jača imunološki sustav.

Slovi i kao odlična namirnica za osobe oboljele od Parkinsonove bolesti jer sadrži aminokiselinu od koje nastaje dopamin, važan hormon u normalnom funkcioniranju organizma. Prehrambena vlakna odlična su i za dijabetičarejer pomažu smanjiti šećer u krvi.

Više o bobu i recepte za pripremanje jela s ovom namirnicom potražite na portalu Kreni zdravo

Ključne riječi

Komentara 1

VJ
Vl jedi govna
03:05 08.08.2018.

Stvoreno za plenkija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije