Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stvarno?

Bizaran trend: Žene dodaju kontracepcijske pilule u šampon kako bi potaknule rast kose

TikTok
25.11.2020.
u 10:30

Stručnjakinja je otkrila djeluje li ova metoda ili ne.

Bizaran trend proširio se društvenim mrežama, posebno na TikTok-u. Naime, žene su počele snimati videe u kojima ponosno i oduševljeno govore kako stavljaju kontracepcijske pilule, usitnjene u prah, u šampon - kako bi potaknule rast kose!

Jedna djevojka rekla je da već dvije godine pokušava sve da bi joj narasla kosa, a onda je od svoje majke čula za ovaj trik. "Mama mi je rekla da je, kada je bila mlađa, stavljala kontracepcijske pilule u šampon kako bi joj narasla kosa. Odlučila sam isprobati", napisala je.

Videi su vrlo brzo postali viralni, a mnogi su otkrili kako ova metoda zaista djeluje. "Iako je suludo čini se da djeluje, isprobat ću", napisala je jedna osoba, a druga se javila i rekla kako je njoj ovaj 'dodatak' za rast kose zaista pomogao.

Pogledajte video:

@uwubrat

Trying to grow my hair out for like 2 years now lol ##hair ##hairgrowthtips ##hairgrowthjourney ##birthcontrol ##hispanicmoms ##fyp

♬ Stunnin' (feat. Harm Franklin) - Curtis Waters

Iako hormoni igraju veliku ulogu u poboljšanju naše kože i kose, stručnjaci kažu da ovo nema smisla ni učinka. Dr. Shirin Lakhani kaže kako kontracepcijske pilule nisu napravljene tako da upiju u tjeme ili kožu. 

"Razumijem zašto ljudi misle da će ovo djelovati, ali to je zaista besmisleno i ne, neće biti nikakvog učinka", kaže liječnica i preporučuje da se za rast kose jede hrana bogata vitaminom B i biotinom poput mesa, morskih plodova, lisnatog povrća i badema, prenosi The Sun.

Pogledajte koje su još namirnice korisne za rast kose:

1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije