Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
domaće

Bakin kolač od jabuka i oraha – ako i dalje tragate za okusima djetinjstva s ovim je receptom potraga završena!

Sanja Mijac/Domaćica
28.11.2022.
u 05:25

Kad iz pećnice zamiriši predivan spoj jabuke i oraha svi se uskomešaju i postanu nestrpljivi. Nema do bakinih kolača koji uvijek imaju ono nešto zbog čega ih pamtimo cijeli život.

Recept nam je posudila Sanja Mijac, autorica bloga Domaćica na kojem često tražimo inspiraciju za slatke zalogaje i dosad nikad nismo progriješili u odabiru.

Foto: Sanja Mijac/Domaćica

Bakin kolač

Sastojci:

80 g sitno sjeckanih oraha

2 velike jabuke

4 jaja

220 g šećera

120 g glatkog brašna

90 g mljevenih oraha

2 dl ulja

2 dl mlijeka

1 prašak za pecivo

Priprema:

Pećnicu stavite da se grije na 200 stupnjeva. Lim za pečenje dimenzija 22 x 32 cm obložite masnim papirom za pečenje. Sitno sjeckane orahe rasporedite na dno lima. Jabuke ogulite pa ih naribajte na ploškice (pomoću ribeža za krastavce). Možete staviti dvije doista velike jabuke, ako imate manje uzmite 3-4 jabuke. Poslažite ih po orasima skroz na gusto da se prekriju orasi. Jaja, šećer, brašno, mljevene orahe, ulje, mlijeko i prašak za pecivo izmiješajte pjenjačom pa prelijte preko jabuka. Stavite da se peče u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta, a ako vaša pećnica peče jače smanjite malo temperaturu na 180 stupnjeva. Po želji kolač pospite šećerom u prahu.

Komentara 1

MO
montello
15:15 28.11.2022.

Super kolac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije