Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE BEZAZLENO

Anesteziolog otkrio zašto ne smijete jesti prije operacije

Organi
Foto: Thinkstock
16.03.2017.
u 21:40

Objasnio je koje su sve moguće posljedice

Razgovor s anesteziologom obavezan je prije svake veće operacije. No, nikad vam vjerojatno nisu rekli koje su sve moguće posljedice ili zašto ne smijete jesti prije operacije. 

Nikako se ne preporučuje hrana prije operacije jer u tom slučaju pacijentu prijeti velika mogućnost razlijevanja želučanog sadržaja u pluća. Naime, aspiracija želučanog sadržaja u pluća moguća je ako vam se u želucu još uvijek nalazi hrana, a sonda s pomoću koje anesteziolozi kontroliraju vaše stanje unutarnjih organa pritisne vaš želudac. To rezultira time da se hrana, koju ste netom prije konzumirali, razlije u plućna krila.

 Zbog toga je jako važno pridržavati se uputa i ne konzumirati hranu netom prije operacije. 

Inače, nevezano uz hranu, anestezija može prouzročiti i blaže posljedice kao što su: hematom, infekcije kože (na mjestima uboda), oštećenje mekih tkiva, nadražaj živaca ili vena.  Moguće su i blaže alergijske reakcije u obliku svrbeža i osipa, te mučnina i povraćanje kod primjene anestetika i analgetika.

>>Muškarci iz ove zemlje najviše lažu kad ih pitaju o veličini njihova – 'alata'

 

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
00:09 17.03.2017.

Kakav jadan i povrsan clanak, ovo se iz glave natipka u par minuta. Inace zanimljiva tema, steta sta je niste u stanju obraditi. (drugi put pisem jer brisete)

DU
Deleted user
23:06 16.03.2017.

Vrhunac novinarstva! Kao da čitam "Politikin zabavnik".

DU
Deleted user
07:25 17.03.2017.

Anesteziolog je otkrio... ispada kao da se ovo nije do sada znalo. Otkriće, možda padne kakav Nobel, jel se zna tko je taj anesteziolog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije