Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjena

Amerikanci stariji od 45 odobravaju seks izvan braka

stariji
Photos.com
09.05.2010.
u 17:01

Godine 1999. 41 posto ispitanika smatralo je da je seks izvan braka pogrešan, dok je danas ta brojka pala na 22 posto.

Amerikanci stariji od 45 godina vrlo su slobodoumni po pitanju braka i vjernosti, odnosno seksa izvan braka, ali se sve rjeđe upuštaju u seksualne odnose i sa sve manje zadovoljstva. Istraživanje pokazuje da je situacija znatno drukčija nego prije 10 godina.

Kako tvrdi sociologinja Pepper Schwartz iz Američkog društva umirovljenih osoba koje je provelo istraživanje, prvenstveni krivac za to je financijski stres.
- Ekonomija je imala veliki utjecaj na ljude. Oni tako imaju liberalnija stajališta, a ipak imaju seksualne odnose rjeđe. Jedino što se promijenilo u negatvnom smjeru jesu financijske brige - kaže Schwartz.

Anketa kojom je ovo ustanovljeno provedena je na 1,670 ljudi iznad 45 godina, a slična je anketa provedena i 1999. te 2004. godine. Godine 1999. 41 posto ispitanika smatralo je da je seks izvan braka pogrešan, dok je danas ta brojka pala na 22 posto.

Učestalost osoba koje su zadovoljne svojim seksualnim životom pala je s 51 posto 2004. godine na 43 posto. Zanimljivo je da osobe koje imaju partnera, ali nisu u braku imaju češće seksualne odnose nego oni u braku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije