Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Putovanja

Advent na Lošinju 2019. - u znaku Elementala i Petra Graše

Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada u suradnji s brojnim partnerima i ove su godine pripremili niz događanja kojima su Lošinj i ovih božićno novogodišnjih blagdana učinili neizostavnom destinacijom.
23. prosinca 2019. u 10:00 365 prikaza
Advent na Lošinju
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/10

Najljepša božićna priča na Lošinju započela je 06. prosinca svečanim otvaranjem Adventa i klizališta koje od ove godine ima i vanjsku i unutarnju stazu. Kroz svakodnevna kulturno zabavna događanja te nastupe najmlađih Lošinjana, kao i uz humanitarnu akciju Društva Naša djeca koje je ove godine izrađivalo ferale, te prigodne adventske kućice smještene na malološinjskom gradskom trgu, zadovoljeni su i najzahtjevniji posjetitelji.

Advent na Lošinju | Autor : Promo Foto: Promo

Ovim putem posebno se zahvaljujemo Društvu Naša djeca koje je u suradnji sa odgojno obrazovnim ustanovama, udrugama  i pojedincima, gospodarskim subjekatima sve bliže ostvarenju postavljenog cilja ovogodišnjeg Adventa, a to je prikupiti dovoljno financijskih sredstava za kupnju didaktičke opreme jaslica Dječjeg vrtića Cvrčak i kupnju preciznih instrumenata za dječju kirurgiju Doma zdravlja dr.Dinko Kozulić Mali Lošinj. Svake godine naš Advent ima humanitarnu notu i to je ono što ga izdvaja u odnosu na druge Advente diljem Hrvatske. Ranijih godina kupljena je nužno potrebna oprema za hitnu službu Doma zdravlja i kirurgije, sakupljena su inicijalna sredstva za lift –podiznu rampu za prilaz kinu Vladimira Nazora, nabavljeni su neophodni testovi i opremljena je školska ambulanta po iskazanim potrebama osnovne škole, kupljena je didaktička oprema za djecu sa teškoćama u razvoju, te su ostvareni još brojni plemeniti ciljevi. “ističe gradonačelnica Ana Kučić.

Advent na Lošinju | Autor : Promo Foto: Promo

Lošinjani i njihovi gosti već tradicionalno „Jutarnjim đirom“ nazdravljaju uz šampanjac za Ispraćaj stare godine, a zahvaljujući ugodnoj klimi i temperaturama, već tradicionalno hrabri sudjeluju u Novogodišnjem kupanju. Uz klizalište, centar Malog Lošinja ove godine ima novo ruho pa je tako cijeli trg natkriven što znači svakodnevna druženja bez obzira na vremenske prilike.

Zabavno glazbeni program u večernjim, a ponekad i u jutarnjim terminima, obogatio je ovogodišnju adventsku ponudu pa su tako osim lokalnih bendova i DJ-eva na malološinjskom trgu nastupali klapa Čikat i tamburaši „Zlatni vez“, a osim Studentske večeri uz grupu Elemental koja je već tradicionalno 27. prosinca, Lošinjani i njihovi gosti Novu 2020. godinu dočekat će uz Petra Grašu!

Vidimo se na Lošinju!

Branimir Roglić
TEDESCHI: NE VIDIM NIKAKAV RASKOL
Kulminacija sukoba među vodećim industrijalcima: HUP napustili Roglić, Vlahović i Fortenova
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti