Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada za roman

Zoran Ferić i Ivica Đikić u užem izboru za 'Mešu Selimovića'

zoran ferić u finalu meše selimovića
anto magzan/pixell
28.08.2012.
u 12:18

Romani "Kalendar Maja" Zorana Ferića i "Sanjao sam slonove" Ivice Đikića ušli su u uži izbor nagrade "Meša Selimović" koja se u rujnu dodjeljuje u Tuzli. U užem izboru su i knjige Svetislava Basare, Faruka Šehića i Slobodana Tišme

Zoran Ferić i Ivica Đikić ušli su među pet finalista za nagradu "Meša Selimović" koja se tradicionalno u rujnu dodjeljuje u Tuzli. Riječ je o uglednoj regionalnoj nagradi za roman koja se dodjeljuje u sklopu susreta Cum grano salis. Ferić je finale izborio nagrađivanim romanom "Kalendar Maja", dok je Đikić u uži izbor ušao zahvaljujući romanu "Sanjao sam slonove" koji je osvojio nagradu t-portala vrijednu 100.000 kuna.

U finalu su i roman "Mein Kampf" Svetislava Basare, "Bernardijev san" Slobodana Tišme i "Knjiga o Uni" Faruka Šehića. U finalu nema nijednog romana crnogorskih pisaca. U žiriju nagrade je i Predrag Matvejević. Hrvatska selektorica Jagna Pogačnik u konkurenciju za nagradu je osim Ferićevog, selektirala i romane Luke Bekavca, Vladimira Stojsavljevića, Gorana Ferčeca i Zorana Pilića. Đikićev roman, koji je objavila Naklada Ljevak, uvršten je u kvoti Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Komentara 1

AL
alapača
12:59 28.08.2012.

pa kak Đikićev roman u bih kvoti, jesu li to čista posla?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije