Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trijumf Kineza

'Žalba' dvostruki pobjednik, 'Zadnjem vlaku' posebno priznanje

zagrebdox
06.03.2010.
u 22:14

Veliki pečat u regionalnoj konkurenciji osvojio je „Toto“ Petera Schreinera, dok je posebno priznanje otišlo kratkom i šarmantnom „Kriva je“ redateljice Milice Đenić.

Najbolji film na ovogodišnjem Zagreb Doxu je „Žalba“ kineskog redatelja Zhaoa Lianga, koji je osvojio čak dva priznanja – Veliki pečat za najbolji film i nagradu Movies that Matter za film koji najbolje promiće ljudska prava. Posebna priznanja u glavnoj konkurenciji dobili su također kineski „Zadnji vlak“, te potresna „Staklena kuća“ Iranca Hamida Rahmaniana.

Veliki pečat u regionalnoj konkurenciji osvojio je „Toto“ Petera Schreinera, dok je posebno priznanje otišlo kratkom i šarmantnom „Kriva je“ redateljice Milice Đenić. Mali pečat, nagradu za autore do 30 godina, osvojio je „Bezdan“ o sibirskoj zlatnoj groznici, dok je posebno priznanje otišlo stilski potpuno drugačijem filmu „Sanja i vrabac“.

Posebno priznanje žirija Movies that Matter otišlo je dokumentarcu „Zašto?“ o Ani Dragičević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije