Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Zagrebačka filharmonija uz svjetsku zvijezdu Ning Fenga

Ning Feng
arhiva VL
07.02.2011.
u 14:48

U drugom dijelu koncerta Zagrebačka filmharmonija svira 5. simfoniju u cis-molu Gustava Mahlera, kojom će početi obilježavati 100. obljetnicu smrti ovoga velikog bečkog skladatelja i dirigenta

Koncerti u sklopu ciklusa Plava oktava nastavljaju se u petak 11. veljače u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Zagrebačkom filharmonijom ravna maestro Uroš Lajović,a solist je Ning Feng na violini. 

Ovaj mladi kineski violinist rođen je u Chengduu, a violinu je počeo učiti s četiri godine. Godine 2003. postao je prvi student Londonske kraljevske akademije koji je za završni recital primio stopostotnu ocjenu. Odmah potom primljen je za asistenta na toj prestižnoj glazbenoj ustanovi. Pobjednik je jednoga od najvećih violinističkih natjecanja - Paganini u Genovi 2006. godine i od tada nastupa širom svijeta.  Stručnjaci ga ocjenjuju kao jednu od najblistavijih mladih zvijezda recentne sezone Zagrebačke filharmonije te ističu njegove "adrenalinske izvedbe".

Uz Zagrebačke filharmoničare predstavit će se u 4. violinskom koncertu violinističkog superstara - Niccoloa Paganinija, a ovo virtuozno djelo izvest će na violini uglednog bonnskog graditelja Petera Stefana Greinera iz 2007. godine.

U drugom dijelu koncerta Zagrebačka filharmonija svira 5. simfoniju u cis-molu Gustava Mahlera, kojom će Zagrebačka filharmonija početi obilježavati 100. obljetnicu smrti ovoga velikog bečkog skladatelja i dirigenta. Veličanstveno remek-djelo posebno se pamti po uvodnom signalu trube i slavnom Adagiettu, a sve ostavlja bez daha koliko glazbom, toliko i emocionalnim rasponom. Simfoniju koja traje više od punog sata veliki je Herbert von Karajan ocijenio kao glazbu koja "pruža izvantjelesno iskustvo".

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije