Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZG plesni centar

Vraća se interaktivna videoinstalacija Black

ples,Black, Zagrebački plesni ansambl
arhiva VL
04.01.2013.
u 13:11

Kroz medij filma i plesa propituje se mogućnost poništavanja emitiranja značenja ponekad i kontradiktornim postupcima otuđenja, izbjegavanja svakodnevne logike, repeticije, gomilanja i minimaliziranja

U petak 11. siječnja i subotu 12. siječnja s početkom u 21 sat u Zagrebačkom plesnom centru prikazat će se interaktivna videoinstalacija Black u koreografiji Martine Nevistić te režiji Ive Korenčić.

U projektu Black autorice Martina Nevistić i Iva Korenčić koriste se simboličkim asocijacijama i fizikalnim zakonitostima crnoga kao polazištem za promišljanje činova i subjekata čija je mogućnost emitiranja smanjena ili onemogućena. Kroz medij filma i plesa propituje se mogućnost poništavanja emitiranja značenja ponekad i kontradiktornim postupcima otuđenja, izbjegavanja svakodnevne logike, repeticije, gomilanja i minimaliziranja. No svejedno, to u Blacku ne znači potpuno crnilo, mrak ni prazan kadar, ni apsolutnu tišinu, ni dokidanje svake vizualne ili auditivne senzacije, već retoričku igru povećane i smanjene gustoće informacija kojima se sustavno pokušava "zacrniti" značenje, istodobno odvodeći gledatelja na putovanje estetiziranim svijetom pomaknute logike sna.

Gledatelji Blacka tijekom projekcije susret će se s izborima unutar filma kojima će kreirati uvijek različit tijek radnje i uputiti se u istraživanje vlastite percepcije filmskog prikaza i doživljaja plesa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije