Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada Vladimir Nazor

Vladimir Kranjčević dobio je nagradu za životno djelo na području glazbene umjetnosti

dirigent vladimir kranjčević
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
26.05.2017.
u 12:13

Za životno djelo nagrađeni su Dubravko Jelčić, Božidar Smiljanić, Eugen Feller, Branko Kincl i Mustafa Nadarević

Državne nagrade Vladimir Nazor za prošlu godinu za životno djelo dobili su književni povjesničar Dubravko Jelčić, glumac Božidar Smiljanić za područje filmske umjetnosti, slikar Eugen Feller, arhitekt Branko Kincl i glumac i redatelj Mustafa Nadarević. Za životno djelo nagrađen je i dirigent i pedagog Vladimir Kranjčević koji se nedavno velikim koncertom u HNK Zagreb oprostio od dirigiranja.

Godišnje nagrade Vladimir Nazor dobili su Krešimir Nemec za monografiju “Gospodar priče: Poetika Ive Andrića”, zatim pijanist Ruben Dalibaltayan za diskografsko ostvarenje “Blagoje Bersa: za klavir”, mlada redateljica Hana Jušić za scenarij i režiju debitantskog dugometražnog filma “Ne gledaj mi u pijat”, akademski kipar Peruško Bogdanić za izložbu “Kipar Bogdanić u sinkronijskom čitanju” održanu u Galeriji umjetnina Slavonskog Broda, baletna solistica zagrebačkom HNK Iva Vitić Gameiro za ulogu Julije u baletu “Romeo i Julija” i arhitektica Vjera Bakić za Bazenski kompleks Svetice, koji je ostvaren u suautorstvu s Matthiasom Kulstrunkom.

Odbor “Nagrade Vladimir Nazor” za najbolja umjetnička ostvarenja u Hrvatskoj za 2016. na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne i arhitekture odluke je pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića donio na sjednici 22. svibnja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije