Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
The Room VR

Virtualna verzija Room Escapea uz koju ćete zaboraviti na izolaciju

12.05.2020.
u 11:37

U igri The Room VR: Dark Matter godina je 1908., a zadatak je istražiti nestanak egiptologa koji je proučavao misteriozni sarkofag.

Pandemija koronavirusa natjerala je cijeli svijet u samoizolaciju prisilivši i one najaktivnije i najdruštvenije među nama da gotovo dva mjeseca žive stereotipnu svakodnevicu povučenih gamera. Igra koja nas je u vrijeme izolacije uvjerljivo mogla teleportirati izvan naša četiri zida jest The Room VR: Dark Matter, peti nastavak uspješnog serijala britanskih Fireproof Studios dostupan na Steamu i Playstationu.

Zakučasti zadaci

Nova The Room atmosferična je i misaona igra prepuna zagonetki, puzzli i zakučastih intelektualnih zadataka koji će oduševiti svakoga tko je u Tomb Raideru ili Unchartedu najviše volio tehničke misije u kojima je oružje zamijenjeno koloturima, neobičnim znakovima te njihovim povezivanjem. Stavljanjem VR naočala pronaći ćete se na balkonu policijskog ureda u Londonu. Godina je 1908., a vaš je zadatak istražiti misteriozni nestanak egiptologa koji je posljednji put viđen u muzeju u kojem je proučavao tajnoviti sarkofag. Igra vas vodi kroz četiri sobe u kojima morate riješiti niz zadataka koji će vas na kraju nagraditi magičnim predmetom. Zadaci variraju po svojoj težini, a njihova zahtjevnost odlično je balansirana. Početak je lagan, baš toliko da vas uvuče u priču i testira kako razmišljate, a sličan je i kraj, koji vam dopušta da nakon prilično intenzivnog naprezanja moždanih vijuga ipak uživate u vlastitoj pobjedi i odmorite se uz vizualno prekrasan rasplet. Ovu igru najbolje je usporediti s popularnim Room Escapeom, stvarnim igrama koje su posljednjih godina vrlo popularne među mladima, a svode se na to da je grupa ljudi zatvorena u nekom tematskom prostoru u kojem zajedničkim intelektualnim snagama moraju riješiti probleme nakon čega se vrata sobe otvaraju. The Room VR nudi takve četiri virtualne sobe, ali u vašem stanu. Također vam nitko ne brani da je igrate s prijateljima oko vas te zajednički rješavate zadatke. Dapače, za većinu zagonetki dobro će vam doći još koja glava i par očiju.

U moru odličnih puzzli izdvojili bismo one u kojima se kao lik možete smanjiti i ući u neki predmet poput orgulja, sata ili kuće za lutku pa misterij riješiti doslovno iznutra jednako kao i izvana.

Trenuci za uživanje

Kreativnost The Rooma je impresivna, a završetkom svake sobe osjećat ćete se kao Einstein. S tehničke strane ona nije previše zahtjevna. Svojim virtualnim rukama upravljate predmetima oko vas, a jedino što vas može malo naživcirati ulazak je u inventar koji, ako ste imalo odmaknuti od kamere, ne reagira od prve na vaš pokret. Općenito ste u igri vrlo blizu predmetima iako ste daleko od svoje kamere, što je u jednu ruku zapravo prirodno, a u drugu zna zasmetati u već spomenutom slučaju s inventarom.

Realistično okruženje oduševit će svakoga tko se usudi istražiti egipatske tajne, a male stvari poput predivnog mjeseca na tamnom nebu natjerat će vas da malo zastanete i samo uživate u virtualnom prostoru. 

Komentara 3

Avatar MaryLY98
MaryLY98
19:28 14.05.2020.

w​​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Avatar BettyFH85
BettyFH85
01:40 14.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​ub

Avatar LauraEE79
LauraEE79
01:47 13.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​o︅︆v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​ub

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije