Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natjecanje mladih glazbenika iz 14 zemalja

Violinistica Sara Domjanić svira za Hrvatsku u finalu Eurovizije

Sara Domjanić
Foto: Andreas Domjanić
29.05.2014.
u 19:59

Veliki spektakl iz Kölna u subotu će od 20 sati prenositi i HRT na radiju i na drugom televizijskom programu

U subotu u 20 sati počinje veliki glazbeni spektakl: finale Eurovizijskog natjecanja za mlade glazbenike na pozornici, koja je već podignuta na trgu ispred jedne od najpoznatijih i najljepših svjetskih katedrala u Kölnu.

Nastupit će 14 glazbenika iz isto toliko europskih zemalja. Druga po redu je Sara Domjanić, šesnaestogodišnja violinistica iz Lihtenštajna, koja predstavlja Hrvatsku za koju je itekako vezana, ne samo zbog državljanstva i svog oca Dražena, nego sada još i više zbog prilike koju je dobila.

Čak je i haljine odabrala po bojama zastave: u prvoj etapi finala, za nastup pred žirijem, odabrala je crvenu, a za subotnji finale plavu haljinu. No, to nije modna revija ni natjecanje u ljepoti premda bi Sara i tu bila u užoj konkurenciji, nego natjecanje u umjetničkoj izvrsnosti, muzikalnosti, izvođačkoj osobnosti i virtuoznosti.

Na svim tim poljima Sara je, sudeći prema snimci na internetu, osvojila velik broj bodova i naklonost žirija besprijekorno odsviravši odabrane stavke Griega i Čajkovskog, a izlazak na veliku pozornicu, pred kojom se očekuje i do pedeset tisuća gledatelja – ne računajući višemilijunski televizijski auditorij, jedva čeka.

– Ovo je moj san, ja živim za to da sviram violinu i nastupam. Želim pobijediti, a sigurna sam i da mogu – rekla nam je Sara, a mi joj vjerujemo još otkako je osvojila i žiri i publiku svojim sjajnim nastupom na hrvatskim kvalifikacijama u Zagrebu.

Spektakl izravno prenosi i HTV na Drugom programu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije