Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
knjiga

Veliki interes izdavača za nastavak 'Ptice rugalice'

The jacket for the new Harper Lee novel titled Go set a watchman
Reuters/PIXSELL
20.04.2015.
u 09:52

The Guardian piše da su mjere osiguranja i tajnosti novog romana tolike da je međunarodnim izdavačima bilo dozvoljeno da rukopis čitaju isključivo u londonskom uredu autoričina agenta Andrewa Nurnberga

Izgubljeni rukopis autorice Harper Lee (88) "Go Set a Watchman" novi je roman i vruća roba za mnoge međunarodne izdavače. Izdavačka prava prodana su u 25 zemalja, a bit će objavljen 4. srpnja u Londonu. Harper Lee poznata je po jedinom romanu, i to bestseleru, "Ubiti pticu rugalicu" iz 1960., za koji je godinu kasnije osvojila Pulitzera. Strani su se nakladnici navodno totalno zapalili za rukopis koji će se prevesti i u Južnoj Koreji, Kini, Bugarskoj, Turskoj i Crnoj Gori, objavio je autoričin agent Andrew Nurnberg na londonskom Sajmu knjiga ovaj tjedan.

The Guardian piše da su mjere osiguranja i tajnosti novog romana tolike da je međunarodnim izdavačima bilo dozvoljeno da rukopis čitaju isključivo u londonskom uredu autoričina agenta Andrewa Nurnberga.

Zanimljivo je da se autorica svih godina klonila pažnje javnosti, a njezin roman bio je "čudo jednog hita" na čemu je i sama inzistirala. Upravo zato je javnost ostala u čudu kada je nedavno objavljena informacija da je uopće postojao rukopis romana s istim likovima, fokusiran na odnos između Atticusa Fincha i njegove kćeri Scout, s radnjom koja se događa dvadesetak godina nakon 'Ptice rugalice'. Autorica Harper Lee vjerovala je da je rukopis izgubljen, a na dnu prašnjavog sefa pronašla ga je njezina odvjetnica i zaštitnica Tonja B. Carter. 

>> Otkriven izgubljeni dio 'Ptice rugalice'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije