Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bogat program

Uz vino i srdele na Korčuli okončan festival Šušur

festival šušur (1)
Foto: ŠUŠUR
1/5
17.08.2012.
u 19:40

Jedinstven duh ovog šarmantnog festivala koji je na najbolji mogući način učinio šušur unutar stare gradske jezgre rezultat je širokog dijapazona gostiju i načina njihova predstavljanja publici

U srijedu se u Korčuli uz vino i gradele završio petodnevni festival "ŠUŠUR!“ koji je ugostio desetak pisaca, pjesnika, putopisaca i jednu gostujuću izložbu. U ambijentalnoj atmosferi šarmantnih gradskih trgova i štrada, publika je mogla uživati u razgovoru s autorima iz čitave regije, kao i u predstavljanju jedinstvenog regionalnog projekta "Laserski samit jeftine grafike“.

Jedinstven duh ovog šarmantnog festivala koji je na najbolji mogući način učinio šušur unutar stare gradske jezgre rezultat je širokog dijapazona gostiju i načina njihova predstavljanja publici. Mladi pjesnici Marijo Glavaš i Darko Šeparović u duhovitom su tonu interakcije s publikom predstavili svoje radove; dramaturg Jordan Cvetanović u jedinstvenom literarnom performansu uključio je publiku u pisanje svoje priče; novinar Marko Stričević u mraku uske korčulanske štrade uspio je stvoriti dojam putovanja vlakom kroz Rusiju; otočke autorice Anela Borčić, Ivica Duhović Žaknić, Sanda Hančević i Valerija Jurjević iznijele su zanimljive uvide u život i kreativni rad na otoku; Svemir Vilović u zanimljivoj ulozi predstavio je korčulanske anegdote skupljene u knjizi "U potrazi za izgubljenom Korčulom“ Duška Kalogjere; novinar i književnik Muharem Bazdulj prisutne je oduševio svojim promišljanjima o književnosti i životu, a autorice Ankica Tomić i Olja Savičević Ivančević u ugodnoj atmosferi korčulanske večeri govorile su o svojim književnim inspiracijama i motivima.

Festival je uz književni ponudio i bogat popratni program – uz laserski samit koji je okupio velik broj regionalnih umjetnika posvećenih mediju grafike te koncert mladog otočkog umjetnika Roberta Jamesa Hudulina, zainteresirani su mogli sudjelovati u gastroradionici, radionici ilustracije u sklopu koje su se oslikavali maštoviti putopisi Marka Pola, kao i radionici ručno rađenog papira koja je okupila brojne znatiželjnike.

Prvi "ŠUŠUR! – Festival od riči“ završen je u ugodnom druženju autora, organizatora i prijatelja festivala na gradskoj terasi Trepoca, a svi su okupljeni bili jedinstveni u želji da ova manifestacija nastala kao ideja nekoliko entuzijasta iz Splita, Zagreba i Beograda postane tradicionalna i da nastavi na najbolji način predstavljati grad Korčulu kao mjesto vrhunskog kulturnog okupljanja.

Komentara 1

AL
Alkana
09:22 18.08.2012.

A nije moglo bez Beograda....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije