Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugledni festival

Uz veličanstveni vatromet otvorene 68. Dubrovačke ljetne igre

Svečano otvorene 68. Dubrovačke ljetne igre
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
10.07.2017.
u 23:07

Festivalski ansambl izvesti će Krležine "Gospodu Glembajeve" u režiji Zlatka Svibena i predstavu posvećenu Marinu Držiću na tekst Hrvoja Ivankovića i u režiji Ivice Boban

Uz veličanstveni vatromet, tradicionalni govor dubrovačkog gradonačelnika Mate Frankovića i izvedbu Himne slobodi Jakova Gotovca ispred crkve sv. Vlaha otvorene su 68. Dubrovačke ljetne igre.

Scenarij za otvorenje najuglednijeg hrvatskog ljetnog festivala potpisuju intendant Igara Mladen Tarbuk (koji je i dirigirao velikim glazbenim ansamblom) te Ivana Lovrić Jović, a redatelji su bili Ivan Miladinov i Igor Barberić. I dok je lani na otvaranju pjevao tenor svjetskog glasa Jose Cura, ove godine operni vokalni solisti nisu sudjelovali u programu, pa je veliki glazbeni izvođački korpus od čak tri zbora i dva orkestra ostao neiskorišten. No, publika je ipak vidjela i čula uobičajeni govor dubrovačkog kneza u interpretaciji ravnatelja Gavelle Borisa Svrtana, koji je izgovorio i kultne slobodarske stihove Ivana Gundulića.

Svečano otvorene 68. Dubrovačke ljetne igre
1/8

Kao ni prošle godine, niti ove godine na otvorenju Igara nije se pojavila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, ali su došli predsjednik Sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade Andrej Plenković, ali i brojni ministri, među kojima i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek koja je iz Dubrovnika.

Na ovogodišnjim 68. Igrama festivalski ansambl izvesti će Krležine "Gospodu Glembajeve" u režiji Zlatka Svibena i predstavu posvećenu Marinu Držiću na tekst Hrvoja Ivankovića i u režiji Ivice Boban. U planu je i premijera Handelove opere "Orlando" na Lokrumu na kojem će nastupiti i naša proslavljena mezzosopranistica Renata Pokupić, ali i brojna gostovanja iz Zagreba i to baleta "Labuđe jezero" u koreografiji Vladimira Malakhova, ali i predstave Tene Štivičić "Tri zime". Ovo je i posljednja sezona u kojoj Igre vodi intendant Mladen Tarbuk, no u vodstvu Igara ostaje ravnateljica Ivana Medo Bogdanović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije