Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki pobjednik

Uoči Oscara "Povratnik" pokorio konkurenciju na dodjeli filmskih nagrada BAFT-e

bafta
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
15.02.2016.
u 07:31

Di Caprio, koji slovi kao favorit 28. veljače za Oscara za najboljeg glumca, u Londonu je nadmašio Eddija Radmaynea, Matta Damona, Michaela Fassbendera i Bryana Cranstona

Drama preživljavanja i osvete osvojila je glavne britanske filmske nagrade u nedjelju dobivši pet nagrada uključujući i nagradu za najbolji film, najboljeg glavnog glumca za Leonarda DiCapria i nagradu za najboljeg redatelja Alejandra Gonzaleza Inarritua.  

Film je isto tako dobio nagrade Britanske akademije filmskih i televizijskih umjetnosti (BAFTA) za fotografiju i zvuk na svečanosti u Londonu.

Taj pogled u divlju Ameriku koracima legendarnog trapera Hugha Glassa, kojeg tumači Leonardo DiCaprio, koji je i kandidat za 12 Oscara 28. veljače, pretekao je "Carol" Todda Haynesa, "Most špijuna" Stevena Spielberga, " Spotlight" Toma McCarthyja i "Okladu stoljeća" Adama McKaya.

U filmu, koji je već dobio nekoliko nagrada, DiCaprio glumi trapera Glassa kojega nakon što ga napadne medvjed ostave njegovi drugi članovi ekspedicije 1820-tih. On preživi u teškim zimskim uvjetima i krene na put osvete.

"Ovo je nevjerojatno", rekao je meksički redatelj Inarritu nakon dobivanja nagrade za najbolji film.

Američki glumac Leonardo DiCaprio je u dobio britansku filmsku nagradu BAFTA za najboljeg glumca za ulogu povratnika u istoimenom filmu.

Di Caprio, koji slovi kao favorit 28. veljače za Oscara za najboljeg glumca, u Londonu je nadmašio Eddija Radmaynea, Matta Damona, Michaela Fassbendera i Bryana Cranstona.

Nagradu za najbolju glavnu glumicu dobila je Brie Larson za ulogu mlade majke koju drže zatočenom zajedno s njezinim petogodišnjim sinom u filmu "Soba".

>>Zlatni globusi za "The Revenant" i "The Martian"

>>Leonardo Di Caprio zaveo 16 godina mlađu kolegicu

Komentara 2

Avatar Pravednik80
Pravednik80
08:42 15.02.2016.

Užasan film, užasne radnje. leonardo je zaslužio oskara, ali nikako sa ovim filmom. Ovo je nešto prestrašno dosadno.

ZI
zico
08:55 15.02.2016.

sve si točno rekao....film je bzvz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije