Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razmjena pisaca

Ugledni srbijanski pisci gostuju u Zagrebu

savic
27.06.2011.
u 19:21

Gosti će svoje stvaralaštvo zagrebačkoj publici predstaviti 28. lipnja u Bacchus jazz baru te 29. lipnja u klubu Booksa.

U sklopu razmjene pisaca u organizaciji Hrvatskog društva pisaca u Zagrebu nastupaju tri ugledna srpska autora: Milisav Savić, Dubravka Đurić i Ivan Potić.
U utorak 28. lipnja u 20 sati u Bacchus jazz baru (Trg kralja Tomislava 16) u sklopu književno-glazbena večeri autori će čitati odabrane ulomke iz svojih knjiga, dok su za glazbeni dio večeri zaduženi naši poznati jazz glazbenici Ivan Kapec (gitara) i Franciska Fis (glas).
U srijedu, 29. lipnja u 19 sati u klubu Booksa (Martićeva 14d) na programu je književna večer u kojoj će biti predstavljanje autorskih poetika i autorsko čitanje.
Moderatorica je književna kritičarka Darija Žilić.
 
Milisav Savić (1945.) pripovjedač je, romanopisac, antologičar i povjesničar književnosti. Dobitnik je brojnih uglednih priznanja i nagrada. Objavio je knjige pripovijedaka: Bugarska baraka, Mladići iz Raške, Ujak naše varoši, romane Ljubavi Andrije Kurandića, Topola na terasi, Ćup komitskog vojvode, Hleb i strah, Ožiljci tišine, Princ i serbski spisatelj, književnopovijesne studije Ustanička proza i Sećanje i rat, multižanrovske knjige Fusnosta, 30 plus 18, Rimski dnevnik, priče i jedan roman. Priredio je leksikon Ko je ko – pisci iz Jugoslavije. Sastavio je antologije Psihopolis (antologija suvremene američke pripovijetke), Komuna te ne želi (suvremene australske pripovijetke), Savremena italijanska pripovetka, Moderna svetska mini priča (sa Snežanom Brajović) te Najlepše srpske priče.
 
Dubravka Đurić (1961.) pjesnikinja je, performerica, teoretičarka, kritičarka te feministička aktivistkinja u književnosti. Jedna je od osnivačica i urednica časopisa ProFemina. Autorica je nekoliko zbirki pjesama (All – Over, Fuzija lančanih sudara, Cosmopolitan Alphabet, Klopke, Knjiga brojeva, Priroda meseca, priroda žene - devet metapoema, Oblici i obale, oblaci i oblici - 1982-1983), knjiga iz područja književne teorije (Politika poezije - Tranzicija i pesnički eksperiment, Poezija teorija rod - Moderne i postmoderne američke pesnikinje, ) te kourednica antologija Diskurzivna tela poezije - Poezija i autopoetike nove generacije pesnikinja; Novi pesnički poredak – antologija novije američke poezije; Govor druge; Jezik, poezija, postmodernizam – Jezička poezija u kontekstu moderne i postmoderne američke poezije.
 
Ivan Potić (1972.) pjesnik je i prozaist. Jedan je od osnivača Festivala alternativne kulture "Zalet". Bavi se glazbom. Objavio je knjige: Vratolomije, To što je stvorilo čoveka, Još jednom o nevidljivom, Netačni odgovori na pogrešna pitanja, Vilenjaci u živom blatu.

Komentara 1

VR
vrtoletnik
13:18 28.06.2011.

ha ha ha ha ha! \"UGLEDNI\"? Da su ugledni, ne bi im bio potreban taj atribut. Ugledni Ranko Marinković, istaknuti pisac Slobodan Novak, poznati književnik Crnjanski? ha ha ha ha ha ha!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije