Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što, kako i za koga?

Ugledni New York Times piše o umjetničkom kolektivu WHW

WHW
arhiva
17.10.2012.
u 23:32

Iduće godine kolektiv će voditi sedmo izdanje "Meeting Pointsa", bijenalnog festivala suvremene umjetnosti arapskog svijeta koji se otvara u Kairu u rujnu 2013.

Ugledni New York Times u srijedu je objavio  reportažu o kustoskom kolektivu "WHW" - Što kako i za koga, čiji tim čine Ivet Ćurlin, Ana Dević, Nataša Ilić, Sabina Sabolović te dizajner i publicist Dejan Kršić. Deset godina udruga WHW kontinuirano realizira niz međunarodnih izložbi suvremene umjetnosti u Zagrebu i inozemstvu, a njihov je rad sukus politike, filozofije, umjetnosti i teorije.

Trenutno traje njihova izložba "Koliko fašizma?" u Utrechtu - izloženi radovi suprotstavljaju umjetničko djelovanje političkim manifestacijama koje mogu biti razmatrane kao slučajevi ponovne pojave fašizma: uspon nacionalističkih osjećaja i anti-imigracijskih zakona (Lawrence Abu Hamdan, Avi Mograbi, Marina Naprushkina, Cesare Pietroiusti, SUPERFLEX i Lidwien van de Ven); negacija, potiskivanje i deformacija povijesti (Etcétera..., Sanja Iveković, Gert Jan Kocken, Milica Tomić i Želimir Žilnik); normalizacija rata i pretjeranog nasilja (Burak Delier, Thomas Kvan i Trevor Paglen); i brojni slučajevi prisilnih procedura u svakodnevnom životu koji ocrtavaju uznemirujuće obrise fašizma (Judith Hopf, Wendelien van Oldenborgh, Jonas Staal i Mladen Stilinović).

Između ostalih međunarodnih projekata, bile su kustosice 11. Istanbulskog bijenala "Od čega čovjek živi?" održanog u rujnu i listopadu 2009., te kustosice hrvatskog paviljona na 54. Venecijanskom bijenalu gdje su napravile izložbu pod nazivom "Potrebno je živjeti samouvjereno... gledajući" gdje su predstavile rad konceptualnog umjetnika Antonia G. Lauera (a.k.a. Toma Gotovca) i izvedbene skupine BADco.
Iduće godine kolektiv će voditi sedmo izdanje "Meeting Pointsa", bijenalnog festivala suvremene umjetnosti arapskog svijeta koji se otvara u Kairu u rujnu 2013.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije