Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi festival svjetske književnosti

U Zagreb početkom rujna dolaze brojni svjetski pisci

Renato Baretić na festivalu
Ivana Ivanović/PIXSELL
03.07.2014.
u 15:09

U Zagrebu je najavljen Drugi festival svjetske književnosti

    Drugi Festival svjetske književnosti nakladničke kuće Fraktura održat će se u Zagrebu od 4. do 12. rujna 2014. Ove godine Festival svjetske književnosti ugošćuje niz svjetski poznatih pisaca, pisaca iz regije i Hrvatske. Među njima su Javier Cercas, Aleksandar Prokopiev, Francesca Melandri, Bora Ćosić, Vlaho Bogišić, Patrick deWitt, Ivica Đikić, Svetislav Basara, Ante Tomić, Rajko Grlić, María Duenas, Darko Dukovski, Dragutin Lucić, Branko Kukić, Ivan Lovrenović, Lawrence Norfolk, Sami Michael, Semezdin Mehmedinović, Renato Baretić, Aleš Debeljak, Mathias Énard, Slavenka Drakulić, Miljenko Jergović, Igor Štiks, Slavoljub Stanković, Roberto Callaso, Anne Katharine Froelich i Kjell Westo. Festival svjetske književnosti svakodnevno će imati više programa: središnji program Razotkrivanje svakodnevno u 19 sati, u kojem će vodeći hrvatski urednici i novinari razgovarati s piscima, okrugli stol, na kojem će više pisaca razgovarati o aktualnim temama poput politike i književnosti, građanskog rata i književnosti, 25. godišnjice smrti Danila Kiša i brojne druge. Osim dva programa poznata s prošlogodišnjeg Festivala uvodimo i dva nova: Pisac i njegov čitatelj – program u kojem uz pisca sudjeluje i urednik ili prevoditelj, njegov prvi i najvažniji čitatelj, te Književnu matineju za srednjoškolce i gimnazijalce, na kojoj će učenici triju zagrebačkih gimnazija, Pete, Prve i Desete, predstaviti suvremene hrvatske autore koje su sami izabrali te koji će im biti izborna lektira. Riječ je o Renatu Baretiću, Slavenki Drakulić i Igoru Štiksu.
    

    Hrvatski će likovni umjetnici kao i prošle godine portretirati pisce te stvarati crteže i slike inspirirane njihovim knjigama. Sudjelovat će: Milan Trenc, Gordana Bakić, Danko Friščić, Zlatan Vrkljan, Josip Zanki, Fedor Fischer, Sebastijan Dračić, Ivona Jurić, Josip Tirić, Grgur Akrap, Lea Popijač, Tomislav Buntak, Nikola Vrljić i Robert Šimrak, a izložba njihovih djela bit će otvorena 30. kolovoza 2014. u 12 sati u Galeriji "Josip Račić".
Ovogodišnji Festival održavat će se u Kinu Europa, Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića i Galeriji "Josip Račić". Sva događanja imaju simultani prijevod i besplatni ulaz.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije